2018. január 20., szombat

BARTUS LÁSZLÓ: NÉMETH SÁNDOR NEM MOND IGAZAT AZ SZDSZ-RŐL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2018.01.19.


Miután a 444.hu hét év óta először a magyar sajtóban észrevételezte és szóvá tette azt, amit a Hit Gyülekezete és az ATV “ellenzéki” televízióként művel, illetve azt az árulásokkal és hitszegésekkel teli “szélkakas” politikai pályát, amit Németh Sándor “vezető lelkész” az SZDSZ-től a Fideszig befutott, elkezdődött a lehetetlen megmagyarázása. 

Az különösen is szembeötlő, hogy ezt a pályaívet Németh “erkölcsi-szellemi értékekkel” magyarázza.

A 444.hu oknyomozó cikke után valóságos boszorkányüldözést folytatott a Hit Gyülekezete a 444.hu ellen. A gyűlölet hullámai a magasba csaptak, Németh Sándor és Németh Szilárd, az ATV tulajdonosa és irányítója, apja és fia, pedig interjúkban igyekszik élét venni a cikk megalapozott állításainak. Németh 24.hu-nak adott interjúja nem könnyű olvasmány, de igazi csemege.

Könyvtárakat írtak tele már arról, ahogy középkori pápák csomagolták a tévedhetetlenség dogmája mellett az ellentétes véleményüket és magatartásukat. A szofisztikus szócsavarás és a kegyesség látszatának álcája mögé bújni nem előzmények nélkül való. A farizeusság nem mai találmány, és Aquinói Szent Tamás óta rendkívül nehezen megfogható. Németh Sándor ennél egyszerűbb lélek. Nemcsak a “lóláb”, hanem az egész ló kilóg az érvelésből.

Az olyan élvezetes fordulatok csak színesítik a tömény hazugságözönt, mint amikor Németh a családja divatos öltözkédéséről beszél. Nem tudván különbséget tenni a drága, hivalkodó ruha és az elegancia között. A Némethről készült remek fotók mellé oda kell tenni európai arisztokraták fotóit, melyeken a külső és a belső minőség harmóniában van egymással.

Amikor a riporterek rákérdeznek arra, hogy a fia öltözködése megváltozott, idomult a NER-lovagok stílusához, Németh Sándor azt mondja: “Szeret divatosan öltözni, de ezt az apjától örökölte.” Hogy ettől nem kapott röhögőgöcsöt a két riporter, az természetfölötti csoda. És Németh aztán még így folytatja: “De én a NER-lovagok előtt is szerettem az eleganciát. A rokonságomban volt két szabó, egyikük Sinkovits Imre öltöztetője volt.”

Minek a Sas-kabaré? Ezt az embert kell felléptetni az esti szórakoztató műsorokban. Hajdú egy unalmas alak hozzá képest, esetleg énekelhetne még Fásy Ádámmal (ez egy színvonal) és dekázhatna a “futballista angyalokkal“, akikkel az ismert magasságokba emelte Németh a magyar futballt. Adhatna öltözködési tanácsokat, ahogy adott is nekünk, mikor még hites voltam. Sok hites követte volna a tanácsot, de a pénzük akkor már Németh zsebében volt.

Kissé messze esett Németh Sándor a családfájától. Mi még emlékszünk a Csehszlovákiából hozott Botas cipőre, amit öltönyhöz hordott. A két számmal kisebb nadrágokra és a feszülő zakókra. Amit most látunk, az nem más, mint az amerikai dollármilliomos tévéevangélisták majmolása. De a ruha nem takar el mindent. Esetenként a kontraszt még árulkodó is lehet. Amikor pedig a mellényeiben előadja, hogy a Hit Gyülekezetében demokratikus vita van, s másoknak is lehet saját véleményük, attól megállna Budapesten a közlekedés...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.