2018. január 28., vasárnap

BÉKÉT ÉS SZABADSÁGOT KÖVETELNEK AZ ISKOLÁK SZÁMÁRA: ELKÉSZÜLT AZ OKTATÁSI MINIMUM

168 ÓRA ONLINE
Szerző: 168 Óra
2018.01.28.


Tanárok és diákok, szülők, állampolgárok, idősek és fiatalok. Civilek és szakszervezetek, hivatalosan és hívatlanul. Szakértők és laikusok, pedagógusok, technikai dolgozók, megalázottak és megcsúfoltak – őket mind várják ma délután 3 órára a fővárosi Kossuth térre, az Országház elé.
A Tanítanék Mozgalom szervezésében ugyanis a korábbi kockás inges demonstrációkat is szervező pedagógusok utcára vonulnak, hogy kifejezzék szimpátiájukat és szolidaritásukat a múlt héten tüntető diáksággal, valamint hogy maguk is tiltakozzanak a kormány oktatásellenes politikai intézkedései miatt. Felhívásuk szerint békét akarnak: „Elég volt az iskolák militarizálásából, a hazug propagandából, gyermekeink lelkének mérgezéséből."
„Szabadságot akarunk! Elég volt a megfélemlítésből, az előre gyártott válaszokból, a tiltásokból, a korszerűtlen és megterhelő iskolákból, gyermekeink szellemének megrontásából."
A tüntetés hamarosan kezdetét veszi, a demonstrációhoz hivatalosan is csatlakozott a Diákszolidaritás Akció, a Független Diákparlament, az Oktatói Hálózat, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Pedagógusok Szakszervezete, valamint a Szülői Hang.
14:45
A 168 Óra helyszíni tudósítója szerint a Kossuth téri színpad már készen áll, egyelőre pár tucat ember lézeng, de már szállingóznak a tüntetők a 15 órás kezdésre. Az időjárás „tüntetés-kompatibilis", a hangulatot zene fokozza, a rendőri jelenlét lényegesen kisebb, mint a múlt pénteki diáktüntetésen volt. Ugyanakkor több száz rendőrt vezényeltek a környező utcákba...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.