2018. január 3., szerda

ÉS MÉG HOL VAN ÁPRILIS NYOLCADIKA?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.01.03. 



Kedves és drága olvasóink! Beütött ez a nap is: nagyvonalakban kihevertük, és remélhetőleg ti is kihevertétek a boldogújévet, az évszámváltás tragédiáját, úgyhogy immár egyenes élő adásban köszönthetek mindenkit ezen a hétfőnek tűnő szerdai napon. Szépjóreggelt mindenkinek! Elsősorban köszönjük a türelmeteket! Igazán kedves tőletek, hogy békésen megvártátok, ameddig összekapirgáljuk magunkat. Erre azért volt nagy szükségünk, hogy lehetőleg újult erővel, kipihenten, kisimult agytekervényekkel csaphassunk bele a választási évről elhíresült 2018-as nagy lecsóba! Ezen túlmenően köszönjük még egyszer a jókívánságokat, minden kedves szót és bíztatást, valamint a működésünkhöz szükséges anyagi támogatást, mindenkinek akit illet.

És akkor. Bár nem vagyok egy Török Gáborhoz mérhető politikai elemző szaktekintély, de nem is próbálok úgy tenni, mintha nem tudnám ki ő, úgyhogy abban most feltétlenül és kivételesen egyet kell értenem vele, hogy a választás nem tekinthető lefutottnak. No, nem abban az értelemben, hogy ki nyeri meg azt (ebben sajnos nem számítok meglepetésre), de a győzelem mértékének mindenképpen tétje van. Mégpedig azért, mert egyáltalán nem mindegy, hogy az állampártnak újra kétharmada lesz, illetve hogy abszolút, vagy esetleg csak relatív többséget sikerül tető alá hozni a kasszakulccsal a kézben, egy minden értelemben lejtő pályán. Gyanítom, hogy Kövér szilveszterinek csúfolt ordenáré fröcsögése is pontosan erről a tőről fakadt. Ezeknek már nincs alternatíva: lehetőleg nagyon nyerniük kell ahhoz, hogy befejezhessék a nagy művet, és még akkor is bármi lehet.

Jó, tudom, egyáltalán nem úgy tűnik, mintha be lennének szarva, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint Lölö barátunk létezése, akinek jobban aligha kezdődhetett volna az új év. Nem sokan mondhatják el magukról ugyanis, hogy a választási esztendő második napján összesen több mint százmilliárdos nagyságrendű megbízások hullottak az ölébe. Mészáros és üzleti köre márpedig a szerencsések közé tartozik: ők fejlesztik a Százhalombatta és Ercsi közötti 15,70 kilométer hosszú vasúti pályát, az ózdi szennyvízelvezető rendszer kiépítésére szintén csak ők alkalmasak. Sőt, ha az M44-es autóút utolsó, Kondoros és Békéscsaba közötti szakaszának megépítéséről, vagy a kecskeméti kerékpárutakról van szó, akkor csak Lölö, vagy üzlettársai jöhetnek szóba. De sebaj, parasztok, küldjétek a pénzt a Fidesznek, mert különben elveszítik a saját maguk által kitalált háborút Soros ellen...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.