2018. január 23., kedd

EZ MÁR A TELJES SÖTÉTSÉG NYELVE

444.HU
Szerző: plankog
2017.01.19.


Száz hazugság olyan sok, hogy abba már bele lehet bonyolódni. Orbán Viktor pedig legalább ennyiszer hazudott nyilvánosan az elmúlt években, ezeket mind össze is gyűjtöttük. És bár nem mind a száz a migrációról szólt, ezek jelentős része azért egy irányba mutatott. 

Egy párhuzamos valóság kiépítése felé, ami a migráció létező problémájára teljes birodalmat épít hazugságokból és rettegésből.

A párhuzamos valóság kiépítéséhez sok minden más mellett szükség volt egy óriási nyelvpolitikai hadműveletre is. A nyelvvel mégiscsak a gondolatainkat fejezzük ki, így ha a nyelvet sikerül megváltoztatni, az már egy nagyon fontos lépés a gondolkodás megváltoztatása felé.

Mitikus lények a valóságshow-ban

Így született meg a migráns, ami véletlenül sem azonos a tényleges, hús-vér bevándorlókkal, sőt, még a szociológiában valóban létező migráns szóval sem. A NER migránsa egy idegen, ránk szinte semmiben sem hasonlító, arctalan, hordákban közlekedő lény, ami semmiképp sem emberi.

És így született meg a Soros-ügynök is, ami véletlenül sem azonos azzal az emberrel, aki napközben elmegy olyanok ügyét képviselni, akit senki más nem fogja, munka után pedig ott áll melletted a közértben: a Soros-ügynök is idegen, háttérhatalmi áruló, aki azon dolgozik, hogy a nyakunkra hozza a migránst.

Ez nyilvánvalóan nem azt jelenti, hogy a bevándorlási válság ne lenne igazi, vagy hogy a civil szervezetek működését és tevékenységét ne lehetne kritizálni. De azok a migránsok és ügynökök, akikről a kormány beszél, azok inkább egy valóságshow-ban szereplő mitikus lények, és ezt a műsort a magyar társadalom egy jelentős része két éve megbűvölten nézi. Mivel több százmilliárd forint van arra, hogy a show a lehető legélethűbb és legizgalmasabb legyen, érthető a nézettségbeli siker...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése