2018. január 24., szerda

HA SZÍVESEN ADNÁL HOZZÁFÉRÉST A GÉPEDHEZ AZ OROSZ TITKOSSZOLGÁLATOKNAK, ELÉG EGY VÍRUSIRTÓT TELEPÍTENED

444.HU
Szerző: akiraly
2018.01.24.


- Donald Trump elnök rendeletben tiltotta meg az amerikai kormányzati szerveknek a Kaspersky Lab szoftvereinek használatát.

- A cég amúgy népszerű, világszerte négyszázmillió számítógépre telepített programját levették az amerikai boltok polcairól.

- Az izraeli és az amerikai hírszerzés szerint a Kaspersky szoftverét az orosz titkosszolgálatok kiberhírszerzésre használják.

- A Meduza cikke szerint a helyzet még ennél is rosszabb. 2011 óta folyamatosan nő a szolgálatok befolyása a Kaspersky Labban, amiből időközben kiszorították a külföldi befektetőket is.

December 20. az egyik legfurább ünnepnap a világban. Oroszországban ezen a napon ünneplik a hivatalosan a Szövetségi Biztonsági Szolgálat Dolgozói Napjának, a köznyelven a proletárforradalom rettegett titkosrendőrsége után a Csekisták Napjának nevezett állami ünnepet. Eugene Kaspersky, az azonos nevű IT-biztonsági cég alapító-tulajdonosa nagy tiszteletben tartotta ezt az ünnepet, egy volt beosztottja szerint aznapra sosem szervezett üzleti megbeszéléseket, és még üzleti útjait is úgy tervezte, hogy december 20-án szabad legyen. "Hát, gratuláljatok nekem!" - köszöntötte egy december 20-án beosztottjait, írja a Meduza (a cikk angol változatát a Buzzfeed közölte)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.