2018. január 17., szerda

HÚSZEZER FORINTON NEM MÚLHAT EGY EMBER ÉLETE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: KOMÁROMI ZOLTÁN
2018.01.16.


Ha most nem csinálunk valamit, olyan mértékben le fog robbanni az infrastruktúra, és annyira súlyos lesz az orvos és nővér hiány, hogy nem lehet majd normális és működő egészségügyet csinálni Magyarországon - ezt Komáromi Zoltán mondta a Klubrádiónak adott interjújában. Az Együtt volt politikusa arról is beszélt, hogy miért hagyta el pártot.

Miért lépett ki az Együttből?

„Múlthéten döntöttem el, hogy nem tudom vállalni tovább azt a fajta gondolkodásmódot és hozzáállást, amit az Együtt vezetése csinál” – Komáromi Zoltán szerint semmi pozitív dolgot nem tett a párt tárgyaló delegációja, hogy akár a DK-val akár az MSZP-vel megállapodjon.

„Az utolsó csepp a miniszterelnök-jelölt választás volt, ami egy-egy százalékos pártnál komikus dolog” - mondta Komáromi Zoltán, hozzátéve, hogy nem akarta tovább terhelni az Együtt közösségét azzal, hogy máshogy gondolkodik. „A politikai szándékban szerintem nincs különbség köztünk, de az oda vezető útban egészen máshogy gondolkodunk” – fogalmazott a politikus.

A rendszer aljassága

„Egyetértek azzal, hogy a 106 egyéni körzetben egy jelöltnek kell indulnia a Fidesz jelöltjével szemben, szerintem április hetedikére tiszta lesz, hogy aki komolyan akarja a kormányváltást, az megállapodik egy jelöltben a többiekkel" – fogalmazott Komáromi Zoltán. Szerinte a sok külön lista a matek miatt nem jön ki, mert a listához huszonhét kerületben önállóan kell indulni, ez pedig felboríthatja a megállapodásokat, ha valaki nyerhető körzetben indul rá egy másik ellenzéki jelöltre, kockáztatja a választási győzelmet.

„A választási rendszer aljassága hozza létre ezt a helyzetet, hiszen az, hogy huszonhét körzetben legalább egymás ellen kell indulni, huszonhét biztos befutó helyet jelent a Fidesznek” - érvelt az egészségpolitikus, aki szerint a másik aljasság a finanszírozás, mert aki ötvennégy körzetben elindul, kétszer akkora támogatást kap, ez pedig a kicsi pártoknak fontos szempont.

„A nagyságrendileg nagyobb pénz mindenkit elvakíthat” – tette hozzá...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.