2018. január 22., hétfő

ÍGY GONDOZD A TGM-EDET

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2018.01.22.


Van olyan néha, hogy enyhén zakkant filozófusok megbokrosodnak és elrugaszkodnak a való világtól, melyet kivűlről és felülről szemlélnek.
Ilyen esetekben gyors iránymódosítást hajtanak végre, melynek során elnézést kérnek hajdani ellenfeleiktől, hogy élve születtek, majd hatszáz/perc ütemű nyelvcsapásokkal iparkodnak utolérni azokat, akik már négy évvel ezelőtt is másfél-két évtizedet adtak a regnáló hatalomnak.
Iparkodni kell a fordulatot még a választások előtt végrehajtani, hogy utóbb büszkén lehessen állítani, lám. én már a választások előtt is megmondtam, hogy a jobboldal az igazi, a többi csak kaland.
Szánalmas.
Gondozása számos irányváltása és ennek utána már nem bízható jószándékú amatőrökre, ide szakemberek kellenek, akik a modern vegyészet minden vívmányát bevetve esetleg megállíthatják az állapotrosszabbodást, mely kétségkívül elvezethet akár a tragédiához is - gondoljunk csak Nietzsche sorsára.
Természetesen távol áll tőlem a szándék, hogy a két filozófus munkásságát azonos értékűnek véljem, posztunk hőse inkább áll közel a Négycsöcsű törzsvendégének, Németh úrnak munkásságához, aki a fröccs mellett könyökölve ontja magából a bölcsességeket helyiérdekű tekintélye magasából.

TGM írt az ÉS-be, "Így gondozd az Orbánodat" címmel
, megvédelmezve a "magyar állam vezetőjét" mindenféle nemtelen támadásoktól.
Tegyük félre azt az apróságot, hogy a "magyar állam vezetőjét" aki egyébként csak a végrehajtó hatalom vezetője, magas posztja csak arra hatalmazná fel, hogy két választás között vezesse a kormányt, gyakorlatba ültetve az országgyűlés által elfogadott és a választópolgárok által megismerhető kormányprogramot, arra nemigen, hogy a képviselőjelölteket személyesen vizsgáztassa a seggnyalás és szolgalelkűség című tantárgyból.
Mint hogy arra sem, hogy élve ellenzéke töketlenségével és a különféle testületek gyors megszállásával, eleinte fülkeforradalomnak nevezett puccsot hajtson végre, felszámolva vagy díszletté silányítva a demokrácia alapintézményeit, kisajátítva a teljes médiát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.