2018. január 13., szombat

KIDERÜLT A TITOK: MERKEL VARÁZSOLT

NAPI.HU
Szerző: KOMÓCSIN SÁNDOR
2018.01.13.


Elhamarkodottak voltak azok az elemzők, akik úgy gondolták, Angela Merkel ellőtte politikusi puskaporát, hiába nyert pártja a szeptemberi parlamenti választásokon, nincs már négy éve Németország élén. Mágikus kompromisszumteremtő képessége még működik, zsebre tette politikai partnereit.

Hány olyan politikust ismerünk a világon, aki bevállal egy 24 órás folyamatos tárgyalást legkeményebb ellenfelével és vonakodó szövetségesével, majd úgy áll fel a tárgyalóasztaltól, hogy majdnem kizárólag a saját céljait érvényesítő kompromisszumot kötött velük? - teszi fel a kérdést Leonid Bershidsky, a Bloomberg Berlinben dolgozó publicistája. A válasz: csak egyet, Angela Merkelt.

A kancellár asszony csütörtök reggeltől péntek délelőttig tárgyalt Martin Schulzcal, a szociáldemokraták (SPD) és Horst Seehoferrel a bajor keresztényszocialisták (CSU) elnökével a nagykoalíció meghosszabbításától, s bár sokan úgy vélték nem jön össze az egyezség, ami Merkel politikusi karrierjének végét jelentheti, tévedtek. Rácáfolt azokra, akik szerint elkopott mágikus kompromisszumteremtő képessége...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.