2018. január 6., szombat

KÓSA LAJOS ÉDESANYJA SERTÉSTELEPET, TIBORCZÉK ÚJABB LUXUSINGATLANOKAT SZEREZTEK - HETI LAPSZEMLE

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2018.01.05.


Magyar Nemzet: Embercsempészet-gyanúban a Csíki Sör tulajdonosa

Lénárd Andrást, a magyar kormány által is támogatott székelyföldi sörgyár, a Tiltott Csíki Sört előállító üzem tulajdonosát embercsempészet miatt keresik az Amerikai Egyesült Államokban. Az amerikai periratok szerint Lénárdot 2001. január 21-én Champlain település közelében fogta el a rendőrség, amint Kanada és az Egyesült Államok közötti zöldhatáron, két mérföldre a hivatalos határátkelőhelytől autójában három külföldi nőt csempészett az országba. Az Átlátszó Erdély újságírója elérte egyiküket, aki azt mondta: egy amerikai sztriptízbárban táncoltak volna, de nem kaptak vízumot. Kanadába utaztak, ahol Lénárd várta őket autóval, hogy a zöldhatáron csempéssze át őket az Egyesült Államokba.

Heti Válasz: Tiborcz újabb ingatlancégei

A kormányfő veje immár hivatalosan is óriásvállalkozó: három hónapja még csak 5 cégben látszott érdekeltnek, ma már 17-ben. Legutóbb azt a Longoria Holding Zrt.-t vette a nevére, amelyhez egy visegrádi és egy belpesti – ötcsillagos álomhotellé fejlesztendő – gigaépület tartozik.

Népszava: Kósa anyjának cége állami támogatást kapott


Jó időpontban vette át a Kósa Lajos miniszter 82 éves édesanyjának érdekeltségébe tartozó cég a korábban a politikus rokonaihoz tartozó sertéstelepet. A vállalat ugyanis éppen időben el tudott indulni egy állami pályázaton, amin végül 123 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert. A politikus édesanyja, a nyugdíjazását megelőzően védőnőként, majd bölcsődei vezetőként dolgozó Kósa Lajosné Bacskó Katalin 2015 nyarán vásárolta be magát a sertéstenyésztéssel foglalkozó Méker Kft.-be.

Magyar Nemzet: Közel 50 milliárdot költöttek Rogánék

A Rogán Antal kabinetminiszter alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal a közbeszerzési adatbázisban található összegzések és szerződések alapján a különböző állami intézmények kommunikációjára, nyomdai és PR-költségeire 46,7 milliárd forintot osztott szét. Mindezt egy 2016-ban a tavalyi évre kiírt, 25 milliárd forintos keretközbeszerzésre hivatkozva, a valóságban alaposan túllépte a keretet. A pénzszórás haszonélvezője három cégcsoport volt, amelyek Balásy Gyula, Kuna Tibor – Szijjártó Péter barátja –, valamint Csetényi Csaba – Rogán Antal szomszédja – érdekkörébe tartoznak.

Index: Belső válság a Momentumban


A kampányfőnök és a kabinetfőnök után a kommunikációs igazgató is távozott a Momentumból a közelmúltban. A párt szóvivője, Hajnal Miklós megerősítette a három vezető távozását, és azt mondta, eltérő okokból mondtak le mindhárman, kirúgásokról nincs szó. Szerinte a kampányidőszak mindenki számára megterhelő, és egy ennyi önkéntest foglalkoztató pártban elkerülhetetlen a fluktuáció.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.