2018. január 22., hétfő

KÜLFÖLDI TÜNTETŐK AZ ORBÁN-KORMÁNY SZOLGÁLATÁBAN

DO TOHO BLOG
Szerző: BOTOS BOTOND
2018.01.22. 


Külföldi tüntetőket hallucinált a fideszes kormánypropaganda egy kormánykritikus demonstráción, miközben egy Fidesz-közeli “civil” szervezet rendszeresen meghív lengyel tüntetőket Magyarországra, és külföldi demonstrálókkal akarta megszervezni a magyar kormány politikáját népszerűsítő európai békemenetet is.

Vádold meg ellenfeleidet azzal, amit te magad csinálsz! – röviden így lehetne összefoglalni a Fidesz-sajtó legújabb hazugsága körüli ellentmondásokat. A kormánypropaganda azt az álhírt kezdte el egy szerző nélküli Magyar Idők cikkben terjeszteni, hogy külföldi diákok is részt vettek a múlt pénteki diáktüntetésen.

És arra még emlékeznek, hogy a kormánypropaganda szerint, tavaly a civil szervezetek melletti tüntetés résztvevőinek egy részét Soros György utaztatta repülővel Budapestre?

Mindkét állítást konkrét bizonyítékok nélkül írták meg, dezinformálták a magyarországi közvéleményt.

Természetesen a külföldi demonstrálók, vendégek jelenlétének önmagában nincs túl nagy jelentősége a mai globalizált világban, ahol már a szélsőjobboldali, fajvédő csoportok is nemzetközi szinten keresik az együttműködést, lásd: az amerikai alt-right vagy a francia eredetű Identitás Generáció. De előfordult olyan is, hogy a szlovák és a magyar szélsőjobb vállvetve, szinkrontolmáccsal együtt tüntetett Bősön a menekült emberek befogadása ellen.

Mégis, a Fidesz-propaganda most úgy hozta hírbe a pénteki kormánykritikus megmozdulás szervezőit, hogy közben az Orbán-kormány közpénzből kitartott szervezete előszeretettel keresi a nemzetközi együttműködés minden formáját Orbán Viktor politikájának igazolására. Pikáns.

Egy nemzetközi orbánista közösség létrehozásának operatív munkáját a Fidesz-közeli Civil Összefogás Fórum (CÖF) bízták meg. A magyar nacionalista gondolat alapján működő CÖF “nemzetközi” kapcsolatrendszerét határon túli magyar szervezetekkel kezdte el kiépíteni.

Ez a kör 2011-ben bővült, amikor létrehozták a Civil Együttműködési Tanács (CET),
elnevezésű “Kárpát-medencei közösségi ernyőszervezetet“, amely a határon túli magyar kapcsolatok intézményesülése mellet 2012-ben a lengyelországi Gazeta Polska nevű újság 350 klubját is bevonta a nemzetközi együttműködésbe...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.