2018. január 12., péntek

MAGÁNNYUGDÍJ: HATALMAS NYERESÉGET HOZTAK A TAGOKNAK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.01.12.


Évről-évre nagy megelégedéssel figyelhetik a hozamok alakulását azok a tagok, akik kitartottak a magánnyugdíjpénztárak mellett. A többségnek tavaly 7-11 százalékkal hízott a vagyona, miközben soha nem látott mélységbe süllyedő pénzpiaci hozamok sokkolták 2017-ben a megtakarítókat. Hat év alatt pedig 10 százalékos infláció mellett átlagosan 70 százalékkal nőtt a megtakarítás.

Miközben 2017-ben soha nem látott mélységbe zuhantak külföldön is és itthon is a pénzpiaci hozamok, a magánnyugdíjpénztárban maradottak vagyona tavaly átlagosan 7-11 százalékos hozammal növekedett – számította ki az Azénpénzem.hu a piaci árfolyamokból. Egy átlagos tagnak 2016 végén mintegy 4 millió forintja volt. A legtöbb, 11,56 százalékos hozamot a Horizont növekedési portfóliójában érhette el, neki 462 ezer forinttal lett több pénze 2017 végére.

Hasonló nagyságrendben hozott a Budapest növekedési portfóliója is , és mint a táblázatunkból kiderül, a Szövetség 10,66, míg az MKB 9,40 százalékos hozamot tudott elérni ugyancsak a növekedési portfólióban. A kiegyensúlyozott portfóliókra sem lehet panasz, hiszen mindegyik 7 százalék felett hozott, van, amelyik a 9 százalékot közelítette.

Egyedül a klasszikus portfóliónál okozott nehézséget a szabad szemmel látható hozamok fenntartása, de többségében itt is hozták vagy közelítették a várható inflációt. Egyedül a Szövetség klasszikus portfóliójának hozama nem tudta a pénz értékét tartani 0,17 százalékos hozamával...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.