2018. január 30., kedd

ORBÁN RENDSZERE MINDEN ÍZÉBEN KORRUPT

VÁROSI KURÍR BLOG
Szerző: Városi Kurír
2018.01.30.


A korrupció megítélését, és az állami újraelosztás egyes kérdéseit vizsgálta közvélemény-kutatásában a Vasárnapi Hírek megbízásából a Publicus Intézet. Lássuk, mire jutottak az országot átszövő korrupció kérdésében!

Korrupt közbeszerzések

Nem meglepő, hogy tízből hét (70 százalék) megkérdezett úgy látja, a közbeszerzések többsége nem tisztességes és előre le van játszva, és a válaszadók kevesebb ötöde (17 százalék) gondolja azt, hogy a közbeszerzések többsége tisztességes.

Azonban még a Fidesz szavazók körében is azok vannak többségben, akik szerint tisztességtelenek és előre lejátszottak a közbeszerzések (45 százalék, 34 ellenében), és figyelemreméltó, hogy ebben a körben vannak a legtöbben, akik nem tudtak, vagy nem akartak válaszolni erre a kérdésre (21 százalék).

Stróman Lőrinc

A nemzet gázszerelője gazdagodása nem igazából osztja meg a magyar embereket, hiszen a válaszadók majd’ fele (46 százalék) úgy látja, hogy a felcsúti polgármester, Orbán Viktor és a Fidesz segítségével gyűjtötte vagyonát és nem az övé, csak a nevén van. A megkérdezettek további ötöde (20 százalék) gondolja úgy, hogy a Mészáros vagyona korrupció eredménye. Ezzel, összességében, az érdemben válaszolók majd’ kilencven százaléka korrupciót sejt Mészáros Lőrinc meggazdagodása mögött.

A Fidesz szavazók többsége is így gondolkodik, felük (49 százalék) sejt korrupciót, és a legtöbb válaszadó (27 százalék) szerint Mészáros vagyona valójában nem az övé. Mindössze a Fidesz szavazók tizede (12 százalék) gondolja azt, hogy politikától függetlenül, becsületes munkával felhalmozott a vagyona. Azonban figyelemre méltó, hogy ebben az esetben is messze a Fidesz szavazói azok, akik nem tudtak, vagy nem akartak válaszolni erre a kérdésre, tízből négyen (39 százalék).

A Publicus kutatása azt mutatja, hogy a magyar lakosság többsége egyértelműen korruptnak tartja a Fidesz – kormányt. Sokak meggyőződése, hogy Mészáros Lőrinc a vagyont nem saját magának, hanem Orbánnak gyűjtögeti, jobb időkre. Ezek után már csak a kérdés marad: büntetik-e mindezért a választók a szavazófülke magányában a Fideszt, és annak vezérét Orbán Viktort. Aki számára még nem lenne egyértelmű: Magyarországon ma egy feudális, hűbéres rendszer működik, amelynek élén a király, akarom mondani a legfőbb hűbérúr, Orbán Viktor áll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.