2018. január 24., szerda

STOP SOROS

FARKASVONÍTÁS
Szerző: Tarski
2018.01.24.


Újabb frontot nyitott a Fidesz a migráció– és migránsellenes stratégiájában. Korábban a “StopBrüsszel” kampányhadjáratot folytatták, ami mindenképpen sikeresnek tekinthető, ám úgy tűnik, hogy ezt már kifutottnak minősítették, ezért ugyancsak a migráció témájával összefüggésben, de más célzattal indították el a “Stop Soros” médiakampányukat. Sok szempontból fontos lehet ez a kormánypártok számára, ami közül egyet feltétlenül meg kell jegyeznem: az egész hazai közvéleményt állandó feszültség alatt tartják, amivel mindig igazolni akarják/tudják a saját elhivatottságukat a hatalomgyakorlásra. Az biztos, hogy ezt a korábbihoz hasonlóan kiválóan csinálják, amit az bizonyít, hogy továbbra is magasan vezetik a pártpreferencia listákat és egyre közelebb kerülnek egy harmadik nagyarányú választási győzelemhez. Ma még nem lehet azt megítélni, hogy a magyarság jövője szempontjából ez mennyire jó fejlemény, mindenesetre a kormánypártok határozott irányvonalat követnek a migráció kérdésével kapcsolatban.


Van azért különbség a két fentebb említett médiakampány között. Az első kampány úgymond a “külső ellenséggel” szemben folyt és az Unió “vízfejének” hatásköri illetékességét kívánta kétségbe vonni és semlegesíteni a kvóta kiszabása terén. Ehhez jó partnereket sikerült szerezni a V4-ek tekintetében, ami azért volt jó dolog, mert ezzel már nem Orbán Viktor különcködése és nyílt ellenállása gyanánt lehetett értelmezni a migrációs politikáját, hanem egy nemzetállami tömb határozott törekvéseként. Olyan nemzetállamok fogtak össze, amelyek az egész történelmük során szenvedtek a külső megszállás miatt, elvesztették a szuverenitásukat, sőt, Lengyelország, mint önálló és területileg jól körülhatárolható nemzetállam megszünt. Tehát ilyen szempontból tényleg indokolt és megérthető az, hogy ezek a nemzetállamok foggal-körömmel ragaszkodnak a nemzeti identitásukhoz és irtóznak attól, hogy a bevándorlók tömegesen lepjék el országukat.

 

A “Stop Soros” médiakampány azonban egy minőségileg új fejezetet jelent a kormánypártok migrációellenes kampányában, mivel most már úgymond a “belső ellenséggel” kíván leszámolni meglehetősen határozott és kemény módszerekkel. Fontos megjegyeznem azt, hogy ennek is megvoltak az előzményei, amelyek kellő morális és jogi alapot nyújtottak ahhoz, hogy megléphessék ezt a mostani húzást. Már most elmondható az, hogy a szóban forgó három törvény, ha azt a parlament elfogadja, óriási felháborodást fog kiváltani úgy a hazai, mint a nemzetközi közvéleményben. De ne feledjünk el néhány tényt. 1. az Unióban egyre világosabban látszik az, hogy a kvótarendszer nem vált be, sőt, kifejezetten káros az egyes nemzetállamok számára gazdasági és biztonságpolitikai szempontból. 2. ezzel szemben az Unió határain kívül létrehozott menekülttáborok kiépítése és anyagi segítése sokkal jobban szolgálja úgy a tagországok, mint az Unió céljait. 3. a kormánypártok korábbi Nemzeti Konzultációs párbeszédei kellő morális alapot nyújthatott számukra arra nézve, hogy ezt a mostani kemény lépéseket megtegyék. Tehát az utóbbi két-három évben jelentős változások történtek nem csupán a világban, Európában, hanem Magyarországon is, ami kétségtelenül bővítette a kormánypártok mozgásterét. Orbán Viktor pedig nem az az ember, aki ha lehet, akkor ne ütne akár a politikai, akár pedig a civil ellenfelein. Most éppen a civil jogvédő szervezeteket vette célba és ne legyenek kétségeink, ebben a csatában is nyerni fog...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.