2018. január 22., hétfő

TÚL SOK A LOPNIVALÓ: NEPOTIZMUS A STRÓMANOK KÖZÖTT IS

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: Amerikai Népszava
2018.01.21.


Nem elég Mészáros Lőrinc, hogy állami megrendelések, közbeszerzések révén szerezhető bevételeket, vagyont a nevére írják. Orbán nem meri tágítani a kört, mert az veszélyes, ezért a Mészáros család tagjaira, Mészáros gyerekeinek nevére is kell íratni közbeszerzést és vagyonelemeket, mert Mészáros már fejben sem tudja tartani, hogy papíron mije van.

Minden, amit Mészáros Lőrinc és családtagjai nevére írnak, neki ítélnek, a magyar néptől, a magyar vállalkozóktól veszik el. Ezért kell a családok egyik felének Európába menni, hogy onnan küljék haza a megélhetéshez szükséges pénzt, mert Orbán mesterségesen elzárja őket a forrásoktól. Államosítanak, központosítanak, ezért a legnagyobb bevételeket állami megrendelésből lehet szerezni.

Nem egyszerűen arról van szó, hogy Orbán az anyagi javakhoz való jutást pártszimpátia alapján korlátozza, és saját szavazói bázisa jutna hozzá a lehetőségekhez, a vagyonhoz. Az is törvénytelen lenne, de nem erről van szó. Itt a tízmilliárdok, százmilliárdok egy szűk kör kezében összpontosulnak, és ezek egy része nyilvánvalóan százalékot fizet, más részük pedig egyenesen Orbán strómanjai...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.