2018. február 17., szombat

A FIDESZT SOHA, EGYETLEN EGY PILLANATIG SEM ÉRDEKELTE SEM A KÜLHONI MAGYAROK, SEM A BELHONI MAGYAROK KÍNJA, BAJA, BOLDOGULÁSA, VAGY SZENVEDÉSE

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ
Szerző: Swan Edgar
2018.02.17.


...A Fideszt soha, egyetlen egy pillanatig sem érdekelte sem a külhoni magyarok, sem a belhoni magyarok kínja, baja, boldogulása, vagy szenvedése. Éppen annyira leszarja a kormány a külhoniakat, mint a saját híveiket és az ország minden egyes lakóját. Pont annyira szükséges rossz, éppen úgy igavonó barom a szemükben a csíkszeredai pék, mint a mátészalkai postás.

A kormány semmit, a világon semmit nem tesz, ami nem a saját érdekét szolgálja. Semmit. Soha. Szó sincsen humánumról, szociális érzékenységről, erkölcsi kötelességről és hasonló baromságokról. Hatalomról és pénzről van szó, semmi másról. Soha nem is volt szó másról. A köré gyártott ideológia is csak eszköz, a kormány pillanatnyi igényei szerint változtatható és változtatott eszköz.

A nemzettestvérek – valamiért borzalmas számomra ez a kifejezés – a hatalom megtartásához kellenek. Erről szól minden, a lábszagú propaganda, a határon áttalicskázott pénz, minden a világon. A határokon átívelő beleugatás a politikába, a Magyarországon élő, dolgozó és adózó emberek megnyomorítása árán is támogatott, pénzelt, vagy akár felvásárolt külhoni szavazók ügye erről szól. Minden fillér, ami ebből az országból más országba megy, szavazatvásárlás. És minden fillér hiányzik innen. A kórházakból, ahol már nem kap gyógyszert a beteg, hanem magának kell vinnie, ahol napi 550 forintból kell kihozni a napi háromszori étkezést, hiányzik a szociális ellátásból, mert nem jönnek létre új férőhelyek az idősotthonokban, a meglévő intézményektől is igyekszik szabadulni a kormány, átjátszva azokat (persze főleg akkor, ha értékes ingatlan is tartozik hozzájuk) az egyházaknak. Hiányzik azoknak a munkaképtelen embereknek az ellátásából, akiktől megvonták a rokkantellátást, kilátástalan, megoldhatatlan helyzetbe sodorva őket. Hiányzik az oktatásból, ahol lassan a gazdagok előjoga lesz a minőségi tudás.

A határon túli nemzettestvéreink csak azt látják, amit látni akarnak. Az ingyen pénzt, a gazdag anyaországot, az adakozó Orbán Viktort. Arra nem gondolnak és nem is akarnak gondolni, hogy azt a pénzt valahonnan el kellett venni és a legszegényebbektől, leginkább kiszolgáltatottaktól vette el a kormány. Egyszerűen azért, mert ők nem képesek védekezni.

Novák Katalin rózsaszínű gyermekálmaival szemben a valóság az, hogy a Fidesz tette kampánytémává a külhoni magyarok ügyét, ők azok, akik végigtalpalnak minden átadott beruházást és elóbégatják, hogy csak akkor jön több pénz, ha ők maradnak hatalmon és ezért szavazzanak rájuk a nemzettestvérek. Ezzel párhuzamosan azok a magyarok, akik itt születtek és éltek, de kénytelenek voltak külföldön életteret keresni maguknak, minden létező módon nehezített pályára kerültek. Ők nem szavazhatnak levélben, sokan a regisztrációnál elbuknak, sok száz kilométert kell utazniuk, hogy leadhassák a szavazatukat. Márpedig ők a mi fiaink, lányaink, testvéreink.

Ha vége lesz ennek az ámokfutásnak, amikor majd normalizálódik a helyzet, akkor fognak a külhoni magyarok igazán rájönni arra, hogy eszközként szolgáltak egy hatalom- és pénzéhes banda kezében és akkor fogják belátni (ha valaha is belátják egyáltalán), hogy ilyen súlyos rombolást soha, senki és semmi nem tudott véghezvinni a határon túliak és az anyaországiak kapcsolatában, mint amit a Fidesz véghezvitt. Ezen semmi sem fog segíteni, még Novák Katalin kedves mosolya sem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.