2018. február 4., vasárnap

A JÓ HÍRŰ ORSZÁG

SZTÁRKLIKK
Szerző: KONOK PÉTER
2018.02.04.



A magyarok egy reggel arra ébredtek, hogy olyan jó hírű lett az ország, mint egy penészes kórterem, és a keresztrejtvények, horoszkópok, süteményreceptek, meg a pucér nők képei mellett, amikkel mindenféle pucér nőkhöz amúgy nem kapcsolódó dolgot reklámoztak, csupa jó hír van az újságban.

A bűnösök meglakoltak, a jók megigazultak, a pártok feloszlottak, és aznap-máma már a paksi atom sem hasadt tovább.

Először döbbent csend lett. A döbbent csendet azután hamarosan erősödő zúgolódás, háborgás és fogcsikorgatás váltotta fel.

Az első lövések délelőtt tizenegy óra tájban dördültek el, mikor a felháborodott tömegek megostromolták a Parlamentet, diktatúrát, elnyomást és áremeléseket követeltek, valamint több, erősebb, élesebb szögesdrótot a határokra, s a szögesdrótba magasfeszültségű áramot, a nemzeti zászlók közepére pedig spontán módon a legkülönfélébb önkényuralmi jelképeket varrták.

Délután négykor a hadsereg és a rendőrség vezetése bejelentette, hogy a fegyveres erők is a rablást, despotizmust és átláthatatlan közpénzeket követelő nép oldalára álltak.

Este tízkor az országban leállt az áram- és gázszolgáltatás, tizenegykor egy újonnan alakult Nemzeti Megmentési Kormány szigorú kijárási tilalmat vezetett be, amelyet éjfélkor a még újonnanabban alakult Nemzetibb Megmentésibb Kormány is megerősített és tovább szigorított (miközben a hazaárulónak minősített Nemzeti Megmentési Kormány tagjait nyilvánosan, nagy ováció mellett piros-fehér-zöld pántlikákkal feldíszített úthengerek alá lökték), majd hadat üzentek az Egyesült Nemzetek Szervezetének, Tajvannak és a Vatikánnak pedig külön is, mert azok nem ENSZ-tagállamok.

A másnap reggeli lapokban a keresztrejtvények mellett csupa rossz hír volt: vér, káosz, háború, gyilok, idegen összeesküvések és hazafias kiáltványok.

Délelőtt tizenegy tájban az országban a rend nagyjából helyreállt. A dolgok végre a megszokott módon alakultak, a miniszterelnök beszédet mondott a rádióban az országot fenyegető veszélyekről, és bejelentette, hogy szigorúan felelősségre fogják vonni a felfordulást okozó jóhírterjesztőket.

A szögesdrót határkerítés pedig marad - ezt a miniszterelnök hangsúlyosan leszögezte.

Az utcákon ismét elégedett, a dolguk után járó, savanyú arcú embereket lehetett látni. Úgy tűnt, végre helyreállt a világ.

És ekkor törtek át az ország drótos határain a vatikáni tengerészgyalogos kommandók, és ekkor kezdtek az égből tajvani ejtőernyős deszantosok záporozni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.