2018. február 5., hétfő

BALOG MINISZTER TUDJA, DE NEM MONDJA - A MILLIÓS NYUGDÍJAK TITKA

VÁROSI KURÍR - KERÍTÉSEN INNEN
Szerző: bl
2018.02.05.


A kormány elmúlt években hozott intézkedéseinek – például a járulékplafon eltörlésének – köszönhetően, rohamosan nő a régi és az új nyugdíjak közötti különbség, ma már egyre többen kapnak akár több millió forintos ellátást.

A nagy titok


Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője „Mennyien kapnak a milliós nyugdíjat? Miként változott a legmagasabb nyugdíjban részesülők létszáma az elmúlt években?” címmel írásbeli kérdést nyújtott be, Balog Zoltán Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető miniszterhez.

A szoci képviselő, többek között az alábbi kérdéseire várt választ:
  • Miként változott 2013-óta az egyes években, az 500 ezer és 1 millió forint közötti nyugellátások száma?
  • Miként változott 2013-óta az egyes években az 1 millió és 2 millió forint közötti nyugellátások száma?
A képviselő az adatokat megyénként és országosan is kérte.

Korózs Lajos kérdésére – ahogy már megszokhattuk – Rétvári Bence, a tárca államtitkára “válaszolt”. Az irományból megtudhattuk, hogy szerinte a nyugdíjasok a szocialisták kormányzása alatt, nem sok jóra számíthattak.

Bezzeg a Fidesz–KDNP uralma alatt büszkélkedik Rétvéri:

Az átlag magyar nyugdíj havi 123 ezer forint körül alakul. A magyar nyugdíjasoknak általában a nyugdíjak értéke, a rezsi, az élelmiszer a gyógyszerárak és a családjuk biztonsága, boldogulása és az a fontos, hogy megbecsüljék őket.

/szerk.: hogy érzékeljék a kedves olvasók, hogy mire is oly’ büszke a fideszes titán, jelezzük: ezt a „ magas” összeget a nemzet gázszerelője, a miniszterelnök cimborája, valamivel több mint FÉL perc alatt megkeresi!/

Ráadásul az átlag igencsak torzít, elfedi a tényleges helyzetet. Ugyanis a magyar nyugdíjasok több mint fele 100 ezer forint alatti nyugdíjat kap, sok tízezren vannak, akik nyugdíja még az ötvenezer forintot sem éri el. A minimál nyugdíj összege egy évtizede megalázóan alacsony, 28 500 forint...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.