2018. február 26., hétfő

EGY MESÉS ORSZÁG A DROG ÁRNYÉKÁBAN

HATÁRÁTKELŐ 
Szerző: Határátkelő / Péter
2018.02.26.


Kolumbia tipikusan azon országok közé tartozik, melyekről általában egyetlen, és nem túl hízelgő dolog jut az emberek eszébe. Pedig a bűnözés és a kábítószer mellett ott lélegzik egy egészen fantasztikus ország – ebből ad ma ízelítőt Péter, aki nemrégiben már jelentkezett írással Dél-Amerikából. (Természetesen a fotókat most is ő küldte, köszönöm neki.)


„Az előző cikkemet ott fejeztem be, hogy Kolumbia minden turista számára tökéletes választás. Most az általam már felfedezett helyekről fogok írni egy kis ízelítőt, a teljesség igénye nélkül, ugyanis egy élet is kevés lenne ahhoz, hogy minden eldugott csodáját megismerhessük ennek a sokszínű országnak – szóval egyfajta kedvcsináló írás lesz. :)

Az ideutazók nagy többsége Kolumbia fővárosába, Bogotába érkezik meg – az első meglepetés itt érheti az embert, ha arra számít, hogy egy rossz állapotú, régi reptérre jött meg: az El Dorado reptér minden igényt kielégít, Latin-Amerika egyik legnagyobb forgalmú és legmodernebb reptere, amit folyamatosan bővítenek.

Bogotában általában az ember eltölt pár napot, ennyit érdemes is rászánni, ugyanis sok látnivalót tartogat a város és a környéke is. Egész évben 20-21 fok körüli hőmérséklet van napközben (2600 méter magasan vagyunk ugyebár), míg éjszakára 12-14 fokra süllyed.

Bogotá nevezetességeiről most sok részletet nem mondanék – a szórakozási lehetőségek száma végtelen, remek ételeket kóstolhatunk meg, Candelaria városrésze igazán érdekes, csakúgy, mint a Bogotát keletről körbevevő hegyekről a kilátás a városra (Monserrate, Cerro de Guadalupe vagy La Calera)..."...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.