2018. február 1., csütörtök

ÉLETKÉPEK A VILÁGGAZDASÁGI FÓRUMRÓL

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Ütvefúró
2018.02.01.


Magyarok márpedig mindenhol vannak (ez aligha újdonság), nem volt ez másként az idei davosi Világgazdasági Fórumon sem. Ahol egy dolog a csillogás és a beszédek, a másik pedig mindaz az elképesztő meló, ami a kulisszák mögött zajlik. Ide pillanthatunk be Ütvefúró posztja segítségével.

„Volt szerencsém közvetítőn keresztül eljutni a 48. Davosi Világgazdasági Fórumra. Kaptam egy emailt:

- Bond, a küldetése amennyiben vállalja, egy merényletet kell megakadályoznia. Portásként dolgozik, fedett ügynökként ez lesz az alibije. Vállalja?

- Hogy a viharban ne, az MI6 ezúttal is számíthat rám.

A viccet félretéve, az egyik hotelbe portást kerestek, nekem meg volt két szabadnapom, pont kapóra jött, elvállaltam.

Már Davos előtt 3 ellenőrzőpont volt, a város meg úgy nézett ki, mint valamilyen erőd. 5000 katona a hozzátartozó felszereléssel volt odavezényelve, plusz még a rendőrök + mesterlövészek. Csak a sereg odavezénylésének költsége több millió frankra rúgott.

Mindenhol olívazöldre mázolt teherautók és páncélkocsik. G Mercik cirkálnak szerte a városban. Mindenki feszült, és ideges. Ezt tetézi még a rengeteg hó, ami időközben lehullott.

A rendőrök megállás nélkül havat lapátolnak a kongresszusi központ körül, ami hermetikusan el van zárva a külvilágtól. Egy légy se repülhet be engedély nélkül. Látszik, hogy a rendvédelmi szervek komolyan veszik a munkájukat. Kiemelt terrorveszély van, az osztrák-svájci határon légtérzárat vetnek be"...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.