2018. február 22., csütörtök

MAGYARORSZÁG A MÁSODIK LEGKORRUPTABB ORSZÁG AZ EURÓPAI UNIÓBAN

168 ÓRA ONLINE
Szerző: BÍRÓ MARIANNA
2018.02.22.


2010-től intézményesült a korrupció, a rendszer jellemzőjévé vált, hogy a nemzeti burzsoázia közpénzen gazdagodik. „Magyarországon jelenleg felülről vezérelt, rendszerszintű, több esetben törvényesített korrupció tapasztalható, amely meghatározza a politikai rendszert és befolyásolja a gazdaság működését” – áll a Transparency International jelentésében.

A hatalom birtokosai ma már jóformán ellenállás nélkül oszthatják szét a nemzeti javakat, kegyúri jelleggel a hozzájuk lojális oligarchák között.” Ezzel a példátlanul kemény, Magyarországra nézve lesújtó mondattal együtt tette közzé idei Korrupció Érzékelési Index jelentését a Transparency International (TI).

A nemzetközi civil korrupcióellenes szervezet évről évre pontozza a világ országait aszerint, hogy helyi szinten mennyire érzik korruptnak az országot az ottani állampolgárok, gazdasági szereplők és civilek.

A most megjelent jelentés szerint Magyarország kilenc helyet rontott tavaly a korrupciós listán, ezzel a 66. helyen áll. Ezzel 2017-ben a második legkorruptabb országgá lépett elő az Európai Unióban, a közöségben csak Bulgária teljesített rosszabbul, mint az Orbán-rendszer.

Magyarország összességében egyetlen év alatt kilenc helyet rontott a listán, ezzel 66. helyen áll. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy míg 2016-ban Görögország és Olaszország is korruptabbnak számított Magyarországnál, Románia pedig pont olyan korrupt volt, mint Magyarország, mostanra ezeket az országokat jobbnak minősítették hazánknál...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.