2018. február 20., kedd

MAMMA MIA!

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2018.02.20.


A mai poszt Olaszországba visz, és talán a címből is kitalálható, hogy az anyaságról lesz megint szó. Ami meglepő, hogy amennyire családközpontúak az olaszok, annyira elengedik a szülők kezét a gyermek születését követően. Éva beszámolója következik, aki egy Torino melletti kisvárosban hozta világra gyermekét. (Köszönöm neki a képeket!) A sorozat korábbi részeit itt olvashatjátok.

„Bár én programozott császárral szültem, de ezen kívül természetes szülésnél még az orvos sincs jelen, csak jól felkészített szülésznő (ha nincs baj).

Torino mellett lakom egy kis faluban (régen a Nagy városban), Torino mellett szültem. Torinóban van egy híres-neves, csak szülészetre specializált kórház, a hozzá tartozó szintén híres gyerekkórházzal.

Ha nagy a baj, vagy problémás a terhesség, akkor ez a kórház ajánlott. Sokakat megkérdeztem, tapasztalat, stb., de a legtöbben azért erre a kórházra azt mondták, kicsit olyan mint a „vágóhíd”, mivel annyian vannak, hogy szinte futószalagon megy a szülés. Úgyhogy én úgy döntöttem, hogy nem ezt választom.

A faluban van egy kedves szülész-nőgyógyász, aki ráadásul nem csak magánúton, de kórházban is dolgozik a szülészeten. Azért is választottam őt, mivel este 19 után, vagy hétvégén is fogadott, mivel itt az irodai munka általában 9-18-ig tart.

A vizsgalat díja a többihez képest nem volt sok (70 euró), és minden hónapban ekográfiát is csinált (egy főorvosnál a 250-et is elérheti ekográfia nélkül).

Ha nem a magánutat választja az ember, akkor vannak az un. consultoriók (rendelők), ahol általában szülésznők (ritkán orvosok) vizsgálnak ingyen, periodikusan.

Vissza az orvoshoz! Amikor megállapítja a terhességet, ad egy ún. terhességi naplót, amiben beutalószerű papírok vannak, például a vérvételről, Down-kór szűrésről, stb., hetekre lebontva. Ezek ingyenesen igénybe vehetők..."...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.