2018. február 6., kedd

MÉG NIGÉRIÁBAN SINCS EKKORA HATALMA A KORMÁNYNAK, MINT MAGYARORSZÁGON

MAGYAR NARANCS ONLINE
Szerző: narancs.hu
2018.02.05.


Magyarország az 50. a jogrend minőségét tekintve a világ országainak listáján. Hogy értsük: épp olyan nívójú a jogállam, mint Szenegálban és Brazíliában.

Miután Kövér László a napokban nyilvánosságra került hangfelvétele nem sok kétséget hagy afelől, hogyan is áll a jogállamiság Magyarországon, nézzük a mutatókat.

Kijött ugyanis a World Justice Pojekt idei jelentése, amely szerint Magyarország a jogrend minősége szempontjából a dél-amerikai államok szintjén van.

A jogrenddel foglalkozó független szervezet évente kiadott indexének a lényege, hogy a világ országait összehasonlítva megmutatja, milyen a jogállamiság gyakorlata adott helyeken. A mutatók többek közt a kormány hatalmát, a korrupció mértékét, a rendet és közbiztonságot, az alapvető emberi jogok megvalósulását, az igazságszolgáltatás minőségét mérik.
A magyar jogrend mutatói egyre romlanak: Európában már csak Bulgáriát előzzük meg. A magas bevételű országok között pedig az utolsók vagyunk, még Trinidad és Tobagóban is szilárdabb a jogrend, mint nálunk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.