2018. február 9., péntek

MEGINT NAGY ÉRTÉKŰ EU-TÁMOGATÁST KAPOTT ORBÁN TESTVÉRÉNEK CÉGE

444
Szerző: PETHŐ ANDRÁS/DIREKT36
2018.02.09.


Bár a kormány tavaly is folytatta az Európai Unió elleni támadássorozatát az emlékezetes "Állítsuk meg Brüsszelt" szlogennel futó kampánnyal, közben Orbán Viktor családja újabb jelentős forrásokhoz jutott EU-s alapokból.

A miniszterelnök egyik testvérének, ifj. Orbán Győzőnek a résztulajdonában álló Gamma Analcont Kft. nevű cég tavaly decemberben 129 millió forintos támogatást nyert egy uniós pályázaton. Ez már a harmadik alkalom, hogy a cég uniós forráshoz jutott, mióta a vállalkozás a kormányfő öccsének érdekeltsége. Emellett - mint arról a Direkt36 egy cikksorozatban beszámolt - az Orbán Viktor apjának és testvéreinek érdekeltségébe tartozó cégek számos olyan állami projektben jutottak megbízáshoz, amelyek az EU támogatásával zajlottak, illetve zajlanak most is.

A 2017 decemberben megítélt támogatást a Gamma Analcont arra kapta, hogy "intelligens irányítástechnikai rendszert" fejlesszen ki energetikai és vegyipari iparágak számára. 2016 augusztusában 291 milliót kaptak egy másik céggel közösen egy megújuló energiával kapcsolatos projektre, előtte bő fél évvel pedig 57 milliót cég a "termelési kapacitásának" bővítésére. A mostani pályázati győzelemmel együtt már közel 480 millió forintot nyert el a vállalkozás az EU-tól...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.