2018. február 14., szerda

MEGRENDÜLT EGÉSZSÉG

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2018.02.14.


„Váratlanul visszavonta a humán miniszter Tiba Sándor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgatójának megbízatását – tudta meg a Népszava. A fölmentését maga az érintett is egy tegnapi főorvosi értekezlet előtt tudta meg néhány perccel, amelyen Németh László, a kórházfenntartó hivatal főigazgatója bejelentette a döntést. Az indoklás: Tiba Sándor „megrendült egészsége” miatt nem tudja ellátni feladatát,ezért a kórházvezetést átmenetileg helyettesére, Papp Tibor orvosigazgatóra bízzák.”

Hát bizony, ilyen ez az egészség, hol kivirágzik, hol meg megrendül, az érintett pedig ez ellen nemigen tud mit tenni.
Tiba Sándor egyébként a térség fideszes országgyűlési képviselőjének testvére, amikor kinevezték az összevonásokkal létrehozott térségi gigamega-kórház élére, akkor éppen kivirágzott, hiszen nyugdíjas létére kapta meg a megbízást, akkor éppen Csiba Gábornak romlott meg az egészségügyi állapota.
Csiba Gábor nagyobb tapasztalattal rendelkezett, Tiba Sándor viszont megbízható rokonnal, és ez olyan volt, mint ultiban a piros ász.
Csakhát, szegény Tiba Sándor menet közben megbetegedett, elvesztette a józan eszét és olyan dolgokat kezdett csinálni, melyek Orbanisztánban a tiltott kategóriába esnek.
Azt hitte, rendet kell tennie, ahelyett, hogy bólogatott volna, mint műanyag kutya a Wartburg kalaptartóján hajdan…
Nekiállt a szerencsétlen felülvizsgálni az élő szerződéseket, a legkirívóbb disznóságokat megszüntette, míg – maga is érezve a büdösséget – a többi kétes hasznú, vagy gazdaságtalan szerződéssel kapcsolatban vad konzultációba kezdett, hiszen azért egyszemélyi felelős vezető egy kórházi főigazgató, hogy dönthessen, ha arra szükség van.

Persze, de ez nem azt jelenti, hogy dönteni-borítani kell, és itt ez történt.
Ahogy azt a népszavazás is megerősítette, ebben az országban az egészségügy nem lesz soha magánkézben, ezt maga Orbán Viktor ígérte meg, márpedig amit ő megígér, az úgy lesz!
Vagy nem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.