2018. február 24., szombat

"NEM MESE EZ GYERMEK" - MESEPARK? MESEVÁR? HOL NEM VOLT VÁR? CÁPANEVELDE?

VÁROSLIGET BARÁTAI BLOG
Szerző: GARAY KLÁRA
2018.02.24.


Nem könnyű annak a helyzete, aki tudni szeretné, hogy mi is történik a palánkok mögött... A már nem Vidámpark, de még nem is Állatkert nem is Pannon park területén.
Most azonban az Állatkert? A Betonkeverő Zrt? beszámol a fővárosi közgyűlésnek, hogy 2 év alatt mennyit haladt ... az építkezés....ebből mi is megtudhatjuk, hogy mi épül az Állatkerti körúton a Körhinta mellett-mögött.

Tessék jól figyelni! Aki nem tudja visszamondani, az nem kap rétest estére.

1. Ami eddig Mesevárnak neveztetett, az hívassék ezentúl Hol nem volt várnak! Próbáltam mesevárat memorizálni, és most tessék! Tanulhatom az új nevet. Holnemvolt vár. Mennyi sok jó palkátot kell erre újra tervezni?! ( Ezt is lehet majd drága pénzért kommunikálni, és aki összetéveszti, azt jól leszólják, mert tájékozatlan) Alapterülete mindössze 2 700.- négyzetméter lesz és 2-10 éves gyerekek számára készül. "Állatkerti szolgáltatásokat" élvezhetnek benne a kicsik: gyermekmúzeum, játszótér, játszóház, témapark, mutatványos és interaktív kiállítási elemek.

2. Ez a vár pedig egy Meseparkban lesz! Nem egyedül, mert milyen park az, ahol csak egy vár van...hanem sokad magával! Lesz itt állat simogató, a gyerekek kedvenc állatainak bemutatója ( tengeri malac város, nyuszi vár, gyermek lovarda, póni istálló, magyar majorság, állatos népi mesterségek bemutatója, elvarázsolt kastélykert, több egyedi játszótér, mint a Tündér Ilona , vagy a Manófalva. De itt lesz a Madárkórház is!

És akkor itt időzzünk el egy picit! Ha itt a Madárkórház új helye, akkor mi a fenéért nem vitték ezt az egészet a felüljáró túloldalára, ahol a mostani madárkórház van?????? Az a terület is az állatkerté!, miért zsúfolnak be ide mindent? Tudom: CSAK!

A másik kérdés: ez a Mesepark mindössze 1,5 hektár. bagatell. Azért nevezik hektárnak, mert abban reménykedik a kommunikációs szakember, hogy a főváros lakóinak 99%-a nem tudja, hogy ez 15 ezer négyzetméter! És az mennyi? Mint a Mezőgazdasági múzeum ( Vajdahunyad vára) 2x!...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.