2018. február 1., csütörtök

NYUGODTAN NEVEZHETŐ LUXUSKORMÁNYNAK ORBÁN VIKTORÉ, NOHA A MINISZTERELNÖK VAGYONNYILATKOZATA "HITELES" SZERÉNYSÉGRŐL ÁRULKODIK

168 ÓRA ONLINE
Szerző: BÍRÓ MARIANNA
2018.02.01.


Nem éppen plebejus kabinetről beszélünk. Kivéve persze a mindössze havi 20 ezer forintot félretenni képes Orbán Viktort.

Felejthetetlen, ahogyan Szjjártó Péter 2006 márciusában a Fidesz ifjú szóvivőjeként azt találta mondani:

Az embereknek elegük van a luxuskormányzásból. A Fidesz szerint az emberek számára fontos döntéseket hozó, a puritán elveket szem előtt tartó plebejuskormányzásra van szükség, és a limuzinszocialisták helyett felelős döntéshozók kellenek a parlamentbe és a kormányba is."

Szinte nincs azonban olyan tagja az Orbán-kormánynak, aki ne keveredett volna már valamiféle elszámolási, vagyonnyilatkozat-tételi vitába, botrányba, hiszen gazdagodásuk mesés, de legalábbis állami fizetésükből és javadalmaikból nehezen magyarázható. A kormányzati névsor éppen azért izgalmas, mert mintha eszerint a rendezőelv szerint válogatta volna össze minden idők bevallottan is legvagyonosabb csapatát Orbán Viktor.

Mindezt igazolja a kormány honlapján közzétett, valamint a parlamenti képviselőként is tevékenykedő kormánytagok esetében az országgyűlési portálon fellelhető vagyonnyilatkozatok 2017-es összesítése is. Szakértők szerint ez az önkéntes nyilatkozattételi forma nem alkalmas a politikusok valódi vagyonosodásának ellenőrzésére, ennek ellenére: ahogyan valamennyi parlamenti képviselő és kormánytag vallott anyagi helyzetéről valamit – általában nem is akármilyen körülményekről árulkodóan. A kormányfő maga ugyanakkor nem áll a legjobban anyagilag, már ami a 2018-as január 31-i határidővel leadott, a tavalyi évre vonatkozó vagyonnyilatkozatban megjelentetett alternatív valóságot illeti...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.