2018. február 22., csütörtök

POLT PÉTER SZERINT MINDEN RENDBEN VAN KÓSÁÉK VÁLLALKOZÁSAI KÖRÜL

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: Sztárklikk
2018.02.22.


A Polt Péter vezette Központi Nyomozó Főügyészség elutasította azt a feljelentést, amelyet Hadházy Ákos, az LMP társelnöke tett korrupció gyanújával a Tócó-Pece Kft. ügyében – derül ki a Népszava cikkéből.

Az LMP társelnöke azután fordult az ügyészséghez, hogy kiderült, A Modern Városok Programért felelős tárca nélküli miniszter, Kósa Lajos hitvese hatmillió forintot adott az üzletviteli tanácsadással foglalkozó cégért, a Tócó-Pece Kft.-ért, amelynek évek óta nem volt bevétele, de 139 millió forint a vagyona.

A cég korábbi tulajdonosa Fiák István, akinek egy munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó céghálózatban is vannak érdekeltségei, őt pedig előnyös helyzetbe hozza az a törvénymódosító javaslat, amelyet nem sokkal a cégvásárlás után éppen Kósa nyújtotta be a nyugdíjas szövetkezetek megalakításának a lehetővé tételéről.

A Főügyészség ennek ellenére semmit nem látott az ügyben, ami korrupció gyanúját keltené fel.

Kósa a cégvásárlást korábban azzal magyarázta, hogy bár a Tócó-Pece Kft. vagyona 139 millió forint, majdnem ugyanekkora adósságot görget maga előtt. Arra hivatkozva, hogy a felesége nem közszereplő, mást nem akart mondani az ügyről...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.