2018. február 7., szerda

PR-ATOMBOMBA A MEDIAWORKS MEGYEI LAPJAINÁL: KÉT NAP ALATT ÖTSZÁZ KOMMENTET TÖRÖLTEK

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: BECKER ANDRÁS - PORTULA ANTAL
2018.02.06.


Két nap alatt közel félezer olvasói hozzászólást töröltek Mészáros Lőrinc vidéki napilapjainak Facebook-oldalairól. Három központi cikk okozta azt a kommentvihart, amit a Mediaworks közösségioldal-felelősei végül csak így tudtak kezelni.

Egyszerre került a Mediaworks regionális hírportáljaira és azok Facebook-oldalaira három olyan, szerzői névvel nem jegyzett központi cikk, amelyeket érezhetően az országgyűlési választási kampány részeként publikáltak.

Előbb a Hatalmas összeg van Gyurcsány eltitkolt bankszámláján című anyag jött ki február elsején, majd másnap reggel még egy, az előző napi témát folytató írás, a Gyurcsánynak legalább két éve van számlája az osztrák elit bankban című; délután pedig az Orbán Viktor kivégzésével szórakozik az MSZP pécsi elnökségi tagja címmel szörnyűködtek a Mediaworks-lapok egy MSZP-elnökségi tag ostobácska Facebook-posztján.

Miután ezek a cikkek felkerültek a 12 megyei és egy városi (Dunaújváros) napilap online változatára, nyomban posztolták is azokat a hírportálok Facebook-oldalaira. Úgy tűnik, a központi tartalomszórás aktorai nem számoltak az olvasói reakciókkal, ezért meghagyták a hozzászólások lehetőségét a cikkek alatt.

Ám hamar szembesülniük kellett azzal, hogy a kommentelők egy része vitatta a cikkek tartalmát, kritizálta azok lejárató célzatát, illetve

felháborodott, hogy az utóbbi hónapokban már sokadszorra olyan, politikailag célzatos anyagokkal bombázzák, amelyekre nem tart igényt. A Mediaworks központi tartalomgyártóira nézve nem éppen hízelgő kommentekkel a cég Facebook-oldalainak kezelői és szerkesztői nem szálltak vitába, egyszerűen törölték azokat.

Az olvasói vélemények ehhez hasonlatos mértékű tisztogatására eddig még soha nem került sor a cégcsoportnál: a 13 hírportál Facebook-oldalairól összesen 488 olyan olvasói megszólalást tüntettek el, amelyek e három cikkhez kapcsolódtak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.