2018. február 26., hétfő

REMÉNY


KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.02.26.


Tegnap este emberek tízezrei lógtak az interneten, hogy részesei legyenek Márki-Zay Péter győzelmének. Részesei annak, hogy újjá éledjen a remény idehaza. A tegnapi napon nem csak egy polgármesterválasztás győztesét, hanem sokak számára a remény szinbólumát láthattuk. Márki-Zay Péter győzelme nem az ellenzék győzelme, hanem a józan észé. Hódmezővásárhely lakosai bebizonyították azt, amit sokan nem akartak elhinni. A szavazatvásárlás, a lejáratás és politikai gyilkosságok ellenére is legyőzhető a Fidesz.

Tegnap este, ugyan sokan reménykedtek Márki-Zay győzelmében, abban mégsem igazán hittek. Nem hitték, hogy egy fideszes jelölt – a jelen körülmények között – szavazáson legyőzhető. Este 10 óra körül azonban minden kétkedőre rácáfoltak. A felmérések és találgatások ellenére, elsöprő győzelmet aratott egy független jelölt. Igen, a Fidesz-KDNP sok milliárdos pártgépezete ellen. Bebizonyították, hogy még így pár héttel a választások előtt sem késő, még mindig van remény.

Az ellenzéki pártok többsége belekapaszkodott Márki-Zay győzelmébe, melyet követően talán az is ráeszmél egy lehetséges összefogás jelentőségére, aki ettől eddig teljesen elzárkózótt. Na, nem a Momentum, amely szerint a tegnapi győzelemnek

nincs akkora tanulsága, amit az áprilisi országgyűlési választás egészére le lehet vonni.


Lehet így is gondolkozni persze, a Momentumnak megvan minden joga hozzá, az más kérdés, hogy értelme nem igazán van. Azzal, hogy az összefogásnak még csak a gondolatát is elhessegetik maguktól, korábbi szavazóik nagy részét is elveszítik.

Noha a kormánymédia megpróbálta elbagatelizálni Márki Zay győzelmét, a változás mégis érzékelhető. Orbán Viktor a mai nap – megtörve több hónapos hallgatását – válaszolt egy újságírói kérdésre. Felfogták, hogy talán gondban lehetnek. Talán már nem elég Soros és nem elég a kerítés megvédése. Lehet, hogy változtatni kell, ha nem akarják elveszíteni parlamenti kétharmadukat. Az pedig, hogy egy független jelölt győzelme képes volt megrendíteni a pártot, azt jelenti, hogy legyőzhetőek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.