2018. február 6., kedd

SCHMIDT MÁRIA BUTASÁGOKAT BESZÉL

MAGYAUR BLOG
Szerző: Magyaur
2018.02.05.


A tekintélyes brit napilap, a Guardian interjút készített a Terror Háza Múzeum igazgatójával, Schmidt Máriával, akit nemrégiben neveztek ki az „I. világháborús megemlékezésekért felelős kormánybiztosának”.

Ilyesmiket mondott: „Mi magyarok vagyunk, és meg akarjuk őrizni a kultúránkat. Nem akarjuk utánozni azt, amit a németek csinálnak, vagy amit a franciák csinálnak. Folytatni akarjuk a saját életmódunkat.
Komment 1.): Remélhetőleg nem arra akart utalni Schmidt Mária, hogy csak mi magyarok akarjuk megőrizni az európaias életmódunkat? Ha magyar „életmód” alatt etnikai homogenitást érti, akkor téved. A zárt és bezárkózó társadalmak általában nem versenyképesek. Ugye az azért világos, hogy a most propaganda jelszóvá vált etnikai/vallási egységesség a nemzeti tragédiáinkból következik? Trianonnal leváltak a nemzetiségeink, majd a magyar állam hathatós segítségével kiirtották a vidéki magyar zsidóságot és brutális módon kitelepítették a magyarországi svábságot.
Komment 2.): Nem a színes bőrű bevándorlóktól kell félteni a francia és a német kultúrát, hanem az „az amerikai populáris kultúra” áradatától. DE ma szerintem sokkal amerikaiasabb a magyar televízió, mint például a francia televízió.
Komment 3.): Mi az hogy „saját életmódunk”? A magyarok éppen azért rendelkezünk jó túlélési képességgel a történelmünk folyamán, mert alkalmazkodtunk: kezdetben a sztyeppei népek életmódjához, aztán a keresztény-lovagias Európához, majd miután elveszett a független Magyar Királyság átvettük az osztrák, illetve az Osztrák-Magyar Monarchia életmódját. Tulajdonképpen az Osztrák-Magyar Monarchia birodalmához kötődő németes közép-európaiság hat rendszereken át napjainkig a magyar életmódra. Ezért idegen számunkra mind a balkáni, mind a görög-keleti szláv népek életvilága....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.