2018. február 20., kedd

SZÉTNYERI MAGÁT A KÖZBESZERZÉSEKEN ORBÁN ÜGYVÉDJE, MOST LÁZÁR TÁRCÁJÁTÓL KAP FÉLMILLIÁRDOT

168 ÓRA ONLINE
Szerző: BÍRÓ MARIANNA
2018.02.19.


Lázár János érdemben nem válaszolt, de Bajkai István fideszes erzsébetvárosi alpolgármester nemcsak ügyvédi irodájával, hanem közbeszerzési tanácsadó cégével is szárnyal a közpénzes tendereken. Január végén újabb, csaknem félmilliárdos megbízást nyert el a Miniszterelnökségtől.

Van-e olyan OLAF-vizsgálat, amely az SBGK ügyvédi irodát érinti? Milyen közbeszerzéseket, pályázatokat nyert akár hazai, akár E U-s forrásból az SBGK ügyvédi iroda? – ezekkel az írásbeli kérdésekkel fordult a DK független képviselője, Varju László a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez. Bár Lázár János válaszolt is, a nyilvánosság nem juthatott sokkal közelebb a Bajkai István fideszes képviselőjelölt, erzsébetvárosi alpolgármester, továbbá Orbán Viktor és családja – így Tiborcz István és Orbán Ráhel – jogi képviseletét rendszeresen ellátó ügyvéd közpénzes megbízásaival kapcsolatban.

„Első kérdésével kapcsolatban tájékoztatom, hogy az OLAF nem értesítette a Miniszterelnökséget arról, hogy olyan vizsgálatot folytatna, amelyben az Ön által hivatkozott iroda érintett lenne. Második kérdésével kapcsolatban javasolom, hogy a Közbeszerzési Hatóság nyilvános hozzáférhető adatbázisát keresse fel, ahol minden információt megtalál arra vonatkozóan, hogy az érintettnek milyen közbeszerzéseken sikerült nyertes ajánlatot benyújtania" – írta ugyanis a tárcavezető.

Eleget tettünk a kancelláriaminiszter kérésének, a Közbeszerzési Hatóság hirdetményei között tizenkét alkalommal bukkan fel az SBGK Ügyvédi Iroda nyertes ajánlattevőként, ezek között többször módosították azt a megbízást is, melyet a főképpen éppen közbeszerzésekkel és nemzetközi joggal foglalkozó, Bajkai résztulajdonában álló SBGK ügyvédi iroda – mint azt az Átlátszó megírta annak idején – négy konzorcium tagjaként 13,5 milliárd forintos megbízáshoz jutott az elmúlt években a Miniszterelnökségtől...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.