2018. február 11., vasárnap

TELJESEN ODAVANNAK ORBÁNÉRT ÉS VISEGRÁDI KÖVETŐIÉRT A NÉMET VÁLLALKOZÓK

MÉRCE
Szerző: PAPP GÁSPÁR
2018.02.11.


A tekintélyes németországi gazdasági napilap, a Handelsblatt angol kiadása, a Handelsblatt Global közölt riportot arról, hogy a Kelet-Közép-Európában működő német vállalatok hogyan viszonyulnak a térségben kibontakozó autoriter rezsimekhez. A riportból kirajzolódó kép szerint a német vállalatok nem értenek egyet a mainstream média és politikai szereplők által olykor felvetett kritikákkal: elégedetten és reménnyel telve tekintenek a magyar, lengyel és cseh jobboldali, populista kormányokra.

Nemrég mi is szemléztük a Wirtschaftswochéban megszólaló Jan Mainkát, a Budapester Zeitung főszerkesztőjét, aki szerint „ha a német cégek választhatnának Magyarországon, 90 százalékuk Orbán Viktorra szavazna”.

Az Innogy Hungary vezérigazgatója, Marie-Therese Thiell most azt is elmondja, miért: a vállalati adók és a munkáltatói terhek csökkentése növekedést, és kedvező környezetet teremtett a vállalkozások számára, és ezen mit sem változtat, hogy az ország megítélése a mélybe zuhant az illiberális fordulattal.


A Handelsblatt szerint hasonlóan vélekednek a Lengyel- és Csehországban működő német középvállalalatok vezetői is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.