2018. február 4., vasárnap

ÚGY VAGYOK VELE, HOGY JOBB HA NEM TUDOM, MI FOLYIK AZ ORSZÁGBAN

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.02.03.


Soros György pártja, az SGYP nem nyerheti meg az április választásokat – szóltak a hírek pár napja. A Zoom.hu által felkért Policy Agenda felmérése meglehetősen nagy visszhangot keltett a hazai sajtóban, leginkább negatív irányba, miszerint a választókat kvázi becsapták egy hamis kérdéssel. Aztán volt a másik oldal, amelyik szerint nem csapták be őket, szimplán felmérték, hogy mennyire vannak tisztában a hazai politikával kapcsolatban, így 2 hónappal a választások előtt. Mikor már azt hittük, hogy lecsengett az egész, az Index megkérdezte az utca emberét Soros Györgyről és pártjáról.

Voltak meglepő és igen értelmes válaszok is, azonban én leginkább a fiatalok válaszaival szeretnék foglalkozni, ugyanis borzasztóan elkeserítő volt azt látni, hogy nem elég, hogy fogalmuk nincs a politikáról, de még borzasztóan büszkék is rá.

Kezdésként Mari néni – most nevezzük így, remélhetőleg senki nem veszi magára – arra a kérdésre, hogy Soros György hogyan fogja befolyásolni a választásokat? a következőképpen reagált:

"Remélem, hogy a Fidesz megvéd bennünket."

Csak a Fidesz! Ez a válasz talán annyira nem is volt meglepő, hisz idehaza akad egy több tízezres tábor, melynek az egy élő istent maga Orbán Viktor jelenti. Számukra vitának helye nincs. Amit Viktor mond, az úgy van, érte élnek, és érte akár meg is halnának. Olyan rajongótábor ez, mely Kádárt, Rákosit, de akár Ceausescut vagy épp Sztálint is körülvette. Egy tábor, mely a vezér bármilyen cselekedetét kérdés nélkül követi.

Következésképpen a leginkább lesújtó nem ez volt, hanem a később megkérdezett fiatalok reakciói. Ez a nemtörődömség, ez a leszarom, mert úgyis mindegymentalitás borzasztóan elkeserítő. Az, hogy a már választóképes fiatalság ennyire ne törődjön azzal, kire is teszi le a voksát a szavazáson...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.