2018. február 22., csütörtök

VÁRTHATÓ VOLT A TAO BOTRÁNY

VÁROSI KURÍR
Szerző: Népszava
2018.02.22.


Nem érte váratlanul a szakértőket a tao-botrány. A magyar kormány félrevezette az Európai Bizottságot, amikor engedélyt kért – és kapott – arra, hogy magyar vállalkozások a társasági adójuk egy részével a sportlétesítmények építését és az utánpótlás fejlesztését támogassák.

Az volt a cél, hogy ne legyen látható, mire, mennyi pénzt fordítottak

– A gondolat jó volt, a végrehajtás viszont rosszul sikerült – mondta a Népszavának Muszbek Mihály. A sportközgazdász úgy számol, hogy a magyar sport évente 280-320 milliárd forint közötti összeget költ el, ebből 60-70 milliárd a tao. – Utóbbi összeg az egy év alatt befizetett összes társasági adó tíz százaléka – tette hozzá a szakember. – Az államnak annyit kellett volna tenni, hogy a beérkezett társasági adóbefizetések tíz százalékát az utánpótlás és a létesítmények fejlesztésére fordítja, és minden elköltött forintról tájékoztatja a közvéleményt. A cégek önkéntes felajánlása azonban valójában pont azt a célt szolgálta, hogy ne legyen látható, mire, mennyi pénzt fordítottak.

Ám ez a szándék nem változtat a tényen, hogy

a tao közpénz, amelynek felhasználását nem szabad titokban tartani, azzal el kell számolni. Várható volt, hogy nem lehet az idők végezetéig úgy elkölteni állami pénzeket, hogy azok felhasználása nem követhető nyomon

– érvelt Muszbe
k...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.