2018. március 9., péntek

A BÜDÖS HÚS LOGIKÁJA

FARKASVONÍTÁS
Szerző: Tarski
2018.03.07.


Engedjék meg, hogy először egy tanmesét mondjak el Önöknek. Még az 1970-es évek elején történt, amikor Berlinben bement egy amerikai katona egy német étterembe. Amikor jött a pincér, akkor a vendég sült húst körettel kért tőle. Nemsokára megérkezett az ebédje, de az amerikai katonának abban valami nem tetszett. Szagolgatta, szagolgatta, majd így szólt: „Pincér! Ez a hús büdös”! Erre a pincér ezt válaszolta: „Igen?! Önök meg Vietnamban gyilkolják a vietnamiakat! Gondolom sejtik azt, hogy miért meséltem el ezt a kitalált történetet: a tanulság az, hogy az egyik igazság (vélt) megléte nem homályosíthatja el a másik igazság (vélt) meglétét. Az igazság akkor is igazság marad, még ha vannak azt árnyaló, de az adott problémával nem összefüggő bajok.

Ez a tanmese jutott az eszembe akkor, amikor, én naiv lélek, egy hozzászólást mertem írni Gyurcsány Ferenc egyik közösségi honlapon megjelent bejegyzéséhez. A politikus március 2-án ezt írta: Csabát visszavitték (ti. Czeglédy Csabát - Sz. Sz.). Őrizetbe helyezték, pedig nyilvánvalóan nem szökik. Ha akart volna, megtehette volna. Nem tette. Elment a Választási Bizottság ülésére. Nem külföldre indult, hanem tv-be ment. Van még kétely? El akarják hallgattatni. Félnek tőle. Orbán Elios papírjai minden esetre már kint vannak. A szellem kiszabadult a palackból. Már nem lehet visszagyömöszölni. Orbán átkozott rendszere meg fog bukni. És remegni fog a demokratikus jogállam igazságszolgáltatásától való félelmében. Nem fogom sajnálni. Nincs miért sajnálni. És nem azért, mert Csabától is tudhatóan engem is börtönbe akar zárni. Akár hamis tanúvallomások kicsikarásával is. Csak próbálkozzon. Nincs félnivalóm tőle. Alávaló alak. Aki ellenfeleit koncepciós perben bebörtönzi, azzal nincs alku. Csak harc van. Harcolj Csaba! Látható, hogy itt kifejezetten politikai nyilatkozatról van szó, a joghoz a legkevésbé sincs köze. Az is érthetetlen, hogy miért keverte bele az Elios ügyet, holott ennek semmi köze sincs Czeglédy feltételezett adócsalási ügyéhez.

Ezekhez én az a következő kommentet írtam: „A jogegyenlőség elve alapján, ha Cz. Cs. bűnös, amit majd az illetékes bíró fog kimondani, akkor neki is éppúgy bűnhődnie kell, mint nekem, vagy bárki másnak. Az nem lehet felmentő ok, hogy politikus, vagy X. Y. haverja.” Ezt követően a DK-s szektatagok úgy letámadtak, hogy csak úgy záporoztak az engemet elítélő és legorombító hozzászólások és az orbáni rendszer bűneit kezdték felsorolni. Ez utóbbiakat nem kívánom ide hozni, mert nincs értelme, hiszen azokat naponta zúdítják rá a hatalomra. Egy dolgot azért szeretnék világosan leírni: az, hogy az orbáni politikai rendszer korrupt, nem lehet kétséges. De azzal akár morális felmentést adni bárkinek, még akár Czeglédy Csabának is, nem engedhető meg, mert ez a büdös hús logikája lenne. Még olyan címen sem lehet felmenteni Czeglédyt, hogy az adott hozzászólásokat véleményként kezeljük, mert minden, a közösségi honlapon leírt vélemény egyúttal orientálja a közvéleményt is, ami hosszabb távon akár az etikai értékrendünket is átformálhatja. Az nem követhető sem rövid, különösen pedig hosszabb távon, hogy mivel a Fidesz lop, bár ezt is bizonyítani kellene, akkor nekünk is lehet lopni. Ha ezt az etikát követnénk, akkor rövid időn belül szétlopnánk a nemzeti vagyont, szinte minden magántulajdonba kerülne, és nem lenne elég pénz a közösségi feladatok megfinanszírozására. Ennyit a probléma etikai oldaláról...

2 megjegyzés:

 1. Mielőtt a bloggazgához szólnék, muszály kifejeznem elismerésemet Repeti és PuPu irányában, hogy létrehoztak és fenntartanak egy igényes és tanulságos válogatást, korrekt és objektiv szürőn át megvilágitva napjainkat...
  Aggályos lehet azonban némely szerzők látszólag "mindenekfölöttálló," nemegyszer megfellebbezhetetlennek tünő "váteszi" kinyilatkoztatása, mellyel sunyi és aljas módon sarokba szoritja a jogilag nem kellően felvértezett, bár gondolkodó olvasót.

  Figyelmezzünk egy kicsinyt Tarski barátunk gyöngyszemére, mely szerint:

  "...A hatóságok még ott sem hibáztak, hogy az újbóli letartóztatást már nem a korábbi letartóztatás során jelzett okokra hivatkozva tették meg, hanem egy 3 évvel azelőtti gazdasági jellegű bűncselekményre hivatkoztak, aminek nyomán Czeglédyt jogerősen elítélték..."

  Feltéve, de persze nem megengedve hogy ezen állitás igaz, a hatóságok bizony igen súlyos mondhatni végzetes törvénysértést követtek el, melynek Tarsky barátunk bőszen hozsannázik!
  Miszerint az a bizonyos "jogerős elitélés" egyben azt is jelenti hogy a CSELEKMÉNYT JOGERŐSEN ELBIRÁLTÁK!!!

  Ennek alapján: 398. § (1) Az ügyészség és a nyomozó hatóság megszünteti az eljárást, ha f.) a cselekményt már jogerősen elbírálták.

  Ez rendes helyen annyit jelent, hogy egy korábban jogerősen elbirált ügyben senkit nem gyanusitunk és főleg nem veszünk őrizetbe, stb... MÉG CZEGLÉDIT SEM !!!

  MERRR'HOGY MÁR KORÁBBAN JOGERŐSEN ELBIRÁLTÁK !!! Vagy ragozzam még Tarrskiii???

  Úgyhogy kedves Tarski, e "megfellebbezhetetlen" kijelentéseddel, mindössze a saját kisszerü tudatlanságodat és alkalmatlanságodat sikerült kidomboritanod!!

  De ugorjunk vissza a tényekhez, melyeket Tarski barátunk oly félelmetesen sajátságos módon értelmez:
  Anno, 3 évvel ezelőtt semmiféle büntetőeljárás nem zajlott, mindössze egy polgári jogviszonyt igyekezett a biróság tisztázni, melyben a Czeglédi féle cég volt az. un. hátrányt szenvedett fél. Ezt részben a Biróság is kimondta, részben pedig a rendőrségi eljárás is ezt erősitette.

  Szóval Tarsky! Vedd lejjebb az orcádat, fuss neki mégegyszer, és próbálj meg némi tárgyilagosságot vinni az általad elkövetett szutyokba!

  És a lényeg:!! Az átlagos, intelligens gondolkodó barátainkat NE vezest félre megjátszott, váteszi nagyokoskodással ! Gusztustalan és taszitó amitt csinálsz !!!
  A hatóságok még ott sem hibáztak, hogy az újbóli letartóztatást már nem a korábbi letartóztatás során jelzett okokra hivatkozva tették meg, hanem egy 3 évvel azelőtti gazdasági jellegű bűncselekményre hivatkoztak, aminek nyomán Czeglédyt jogerősen elítélték.

  VálaszTörlés