2018. március 4., vasárnap

A CIGÁNYOZÓ ORBÁN RASSZISTA USZÍTÁST FOLYTAT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.03.03.


A menekültek vallás és származási hely szerinti megkülönböztetése is megengedhetetlen egy politikai vezető részéről. A menekültek illegális bevándorlókkal való azonosítása ezen alapult. A nem kívánatos vallású és származású menekültet “illegális bevándorlóvá” tették. Azért minősítettek “illegális bevándorlónak” bizonyos menekülteket, hogy vallási, faji és származási alapon megkülönböztessék őket, és elvitassák a jogaikat, emberi méltóságukat.

Ez is rasszizmus felé hajló diszkrimináció, és éppen olyan embertelen és jogfosztó, mint bármely rasszista megnyilvánulás. Aki egy embercsoportot bűnözéssel azonosít, rasszista. Orbán eddig is ezzel a módszerrel keltett gyűlöletet egyes menekültek, bevándorlók ellen. Arra azonban vélhetően kevesen számítottak, hogy Orbán a cigányokból is bevándorlókat csinál, párhuzamba állítva azokkal a bevándorlókkal, akiket az “emberiség szemetjeként” mutat be.

Az orbáni propagandában ugyanis a menekültek és a bevándorlók azonosak a bűnözéssel, a nők megerőszakolásával, az európai “keresztény” kultúra lerombolásával, gyilkolással és az emberek veszélyeztetésével. A magyarországi cigányság ezzel párhuzamba állításával a romák ugyanebbe a kategóriába kerülnek. A menekültek és bevándorlók elleni összes vád érvényes lesz rájuk is. Nem látsz bevándorlót? Ott egy cigány. Az is az.

A nem létező bevándorlók helyett megtalálhatja a magyar ember azt a célpontot, akivel szemben kifejezheti a felkorbácsolt gyűlöletét: a szintén “bevándorlóvá” tett cigányokat. Csupán annyit kell tenni, hogy valaki azt mondja: a cigányok nemcsak Miskolcon voltak bevándorlók, hanem egész Magyarországon. Innentől kezdve az összes jelszó érvényes lesz rájuk: “eldönthetjük kikkel akarunk együttélni”, stb....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.