2018. március 28., szerda

A HIT VÉDELMEZŐJE

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2018.03.28.


Tulajdonképpen a legszörnyűbb a nép tájékozatlansága.
Ha elmondják valamelyik vidéki öregasszonynak, aki csak a közmédiából hallja az igét, hogy ebben az országban ezermilliárdokat lopnak el, majd mosnak tisztára külföldön, hogy aztán hazahozva az immár veszélytelennek tűnő vagyont megvásárolják belőle az országot - meg sem érti.
Legfeljebb felháborodik, hogy a komcsiknak van pofájuk oszlopszentjüket (kicsi vagyok, székre állok...) ilyesmivel vádolni, ami egyrészt nem igaz, másrészt meg a komcsik sokkal, de sokkal többet loptak, ő viszont most is kapott Erzsébet utalványt, melyet állítólag az alcsúti Szent Erzsébetről neveztek el...
Ha a pénzmosás kerül szóba, keresi a mosógépet, ha az ezer milliárdokról esik szó, hát először az összeget megpróbálja lefordítani csirkefarhátra, de ez a művelet soha nem sikerül, így aztán sikerélmény híján nem is foglalkozik tovább az üggyel.
A gyémántról annyit tud, hogy csillog, látott már ilyet a búcsúban, a fia lőtt egyet, légpuskával, - hurkapálcikán volt egy gyűrűben, az unokája mutatta is a gyűrűt.
Nem érti, miért baj az, ha egy szegény háztartásbeli Kósa Lajosra bízza szerény öröksége kezelését, miért gond, ha Kósa támogatja az anyukáját, nem ért szinte semmit, csak amiről közvetlen tapasztalata van, és ebben hasonlít Parkinson igazgatótanácsi tagjaira, akik az atomerőmű beruházásának kérdését öt perc alatt eldöntik, ám az ehhez kapcsolódó fedett kerékpártároló költségéről napokig tudnak vitatkozni.

Orbán legjobb szövetségese az emberi ostobaság, a tájékozatlanság és a hiszékenység.
A gádzsó buta, míg Orbán ravasz, és neki bőségesen elég, ha az embereknek azon részével foglalkozik, akik megfelelnek az ideékis állampolgárról alkotott orbáni képnek, a többieket elég kordában tartani.
Ehhez képest természetesen a propaganda is nekik szól, nekik mesél a hatvanmillió vándorlásra kész szudániról, az erőszaktevő arabokról, az iszlám terjeszkedéséről, Európa elrablásáról, melyet csak a magyar Bouillon Gottfried akadályozhat meg - habár még róla se sokat hallott...
Ennek következtében becsületben megőszült vénasszonyok féltik szende asszonyiságuk hervadozó virágát a megpocsékolástól, vitatkoznak a saria és a magyar jogrend összefüggéseiről, miközben szakszavakkal dobálóznak, mint amilyen a szorgalmi út, vagy az ártatlanság védelme is, példának okáért.
És ez jó, mert félni jó és félni kell, egyrészt Orbántól, másrészt meg Orbán elvesztésének lehetőségétől, hiszen ha ő nincs, akkor kerítés sincs, ami megállíthatja a hatvanmillió szomáliait, és akkor minden magyar gyerek olyannak születik majd, mint egy sakktábla, melyen persze a világos lesz a sötét paraszt, már, ha érted...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.