2018. március 26., hétfő

A KAZAHOK UTÁN AZ ÖTTÖMÖSI FOCISTÁK IS BEAVATKOZTAK A VÁLASZTÁSI KAMPÁNYBA

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2018.03.25.


Nem elég, hogy a kazahok hazai pályán alázták az új szövetségi kapitánnyal felálló magyar labdarúgó-válogatottat, de egy negyedosztályú Csongrád megyei csapat is elkezdte szívatni a nemzeti tizenegyet. Pedig úgy indult neki Orbán Viktor 2010-ben az évtizednek, hogy egy világverő válogatottat ad a nemzetének, de a sok pénz és számtalan új stadion ellenére kudarcot kudarcra halmoznak az „aranylábú” fiúk. A focibolond miniszterelnököt közben nem nagyon érdekli az sem, hogy sokkal sikeresebb sportágakra jóval kevesebb pénz jut, így rég megdőlt az az elmélete, hogy a sok pénztől lesz jó ismét a magyar sport.

Talán a kazah válogatottól elszenvedett vereségnél is nagyobb megaláztatás az, amit az öttömösi focisták válogatotthoz küldött leve jelent a nemzeti tizenegy Skócia ellen készülő tagjainak. A Csongrád megye negyedik ligájában szereplő együttes ugyanis egy barátságos meccsre hívta a válogatottat, melynek során számos taktikai elemet kipróbálhatnának Georges Leekens tanítványai.

Az öttömösi fiúk számolnak persze azzal, hogy még a harmatgyenge magyar válogatott ellen is vesztesként hagyják el a pályát, mert azzal vigasztalódnának, hogy legalább sikerélményt szereznének a sikerben mostanában nem igazán tobzódó nemzeti csapatnak. Iróniájuk tovább fokozódik, amikor megemlítik, hogy számukra is fontos erőfelmérő lenne, ha egy magasabban rangsorolt csapattal mérhetnék össze a tudásukat.

Az igazi szívatás azonban csak ezután jön, ugyanis az öttömösiek nem csak a helyszínt is biztosítják, de: „a meccs utáni megfelelő energia fel- és visszatöltődéséről az egyesületünk elnöke – Rózsa Lajos – enyhén csípős, velős-csülkös pacalpörköltje méltón törődik, míg a jó kedvről és a csapatépítő hangulatról a helyi gazdák által lepárolt gyümölcsös alkoholos frissítők gondoskodnak”. Nesze neked milliárdokban dúskáló magyar foci! Ebben a maró gúnyban benne van az egész (sport)rendszer kritikája...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.