2018. március 12., hétfő

ÁLLAMI PÉNZEKKEL KITÖMÖTT SZÁLLODÁS VADÁSZTATTA SEMJÉNT SVÉDORSZÁGBAN

444
Szerző: akiraly
2018.03.12.


A skandináv kirándulások költségeit minden egyes alkalommal Farkas József utalta, mondták el a Magyar Nemzetnek azoknak a svédországi vadászatoknak a szervezői, akik megszervezték Semjén Zsolt helikopteres háziállatvadászatát is. A miniszterelnökhelyettes korábban azzal védekezett, hogy csak rokonlátogatóban járt Svédországban, de a Nemzet birtokába került fényképek alapján állandó vadászpartnere nem egyik rokona, hanem egy magyar szállodaipari vállalkozó, Farkas József volt. Róla a lap úgy tudja, hogy nem áll rokonságban Semjénnel.

Annál sikeresebb szereplője az állami pályázatoknak. A Nemzet értesülései szerint 2010, vagyis a második Orbán-kormány hatalomra kerülése óta rengeteg állami megbízáshoz jutottak az érdekeltségei, csak eu-s forrásból több mint 530 millió forinthoz. Farkas noszvaji szállodája, a 2010-14 között 365 milliós támogatásban részesülő Oxigén Hotel & Zen Spa avatóünnepségén pedig pont Semjén Zsolt mondott beszédet.

A Nemzet értesülései szerint Semjén legalább öt alkalommal vadászott Svédországban Farkassal, aki minden alkalommal állta a költségeket. Ezt bizonyítja a vadászatok szervezőivel folytatott levelezés is, amelyekben a vállalkozó többször is jelezte, hogy mikor utalta, vagy mikor fogja utalni a költségeket, például a repülőjegy és a szállás árát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése