2018. március 5., hétfő

AZ AGYHALÁL FELZABÁLJA AZ ORSZÁGOT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.03.05.



Megmondom őszintén, egy hete még abban reménykedtem (tök naiv módon), hogy talán van némi esély a zsinórban harmadik választási győzelemért kuncsorgó-házaló, teljhatalommal felruházott állampárt kommunikációjának konszolidálódására. Ezzel szemben az amúgy is keserves választási kampány újabb hetét ezzel a régi kaptafára húzott, ordenáré gánymunkával rúgta be a Fidesz.

Ha valakinek még kétsége fért volna hozzá, az mostmár bátran szembenézhet a legriasztóbbal: itt évtizedek múlva sem lesz már normális ország. Sajnos a dühöngő elmebajjal szemben nincsenek racionális érvek. A Fidesz olyan hazugságokat tálal megkérdőjelezhetetlen tényekként, amelyekkel szemben a józan ész simán halálra van ítélve. Ami máshol a politikai fikció és a tudományos-fantasztikum terén is nevetséges lenne, azzal itt választást lehet nyerni.

Nincs szó, nincs elképzelés, nincs szándék, nincs akarat az egészségügyről, az oktatásról, a társadalmi felzárkóztatásról, a szociális-demográfiai katasztrófák megakadályozásáról, a drámai kivándorlás megállításáról szóló ajánlatok felvázolására. Egyszerűen nincs már szelete a tér-idő kontinuumnak, ahol meg lehetne úszni az egybites sorosozást, migránsozást.

És hogy miről van szó valójában? 2015 nyarán, amikor a Fidesz legnagyobb örömére tömegesen érkeztek bevándorlók az országba, amikor a túlterhelt debreceni menekülttáborban zavargások törtek ki, amikor a kormány karba tett kézzel óbégatva asszisztált a pánik elszabadulásához, a Párbeszéd azt javasolta a kormánynak, hogy a válsághelyzet kezelése érdekében EU-s forrásokból újítsák fel és nyissák meg a használaton kívüli laktanyákat, azokban helyezzék el a menekülteket. Nos, ebből a két és fél évvel előtti, az akkori valódi válsághelyzetre tett megoldási javaslat 2018 márciusára azzá torzult, ami itt fent látható. A pusztító hazugságok és féligazságok újabb adag szellemi kútmérgévé.

Azt vonyítják fejhangon a Simicskótól Orbánig, Deutsch Tamástól Nyitrai MosógépZsoltig hadrendbe állított alattvalók, hogy MOST KIDERÜLT Karácsony ördögi terve és mindmeghalunk. Kiderült egy két és fél évvel ezelőtti, a konkrét, aktuális helyzetre reagáló ellenzéki javaslat. Ja, most találta meg Gizike az asztalfiókban. És akkor még mindig nem beszéltünk arról, hogya hanyatló Nyugaton senki nem tud a javaslatról, amely Orbán szerint tízezer menedékkérőt irányítana Magyarországra, holott a fenti trágyavideóban tényként állítják, hogy fosson a kétbites paraszt. És félreértés ne essék: nem én tartom kétbites agyhalottnak a választóimat, hanem a Fidesz. Amelyik jelent és múltat a jövővel összemosva hazudik, hazudik, hazudik, mert pontosan tudja, hogy a kollektív memóriából már az is kihullott, ami két hete történt...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.