2018. március 5., hétfő

CONTEO, ALÁÍRÁSOK CSAK ÚGY

GONDOLATVILÁGBAN
Szerző: Andrew_s
2018.03.04.


Egy hír azt mondja, hogy az LMP kisvárdai ajánlóívein hamis aláírásokat találtak. Azaz nem az írta alá, akinek az adatai az aláírás mellett szerepeltek. A a helyi választási bizottság (hvb) emiatt rendőrségi feljelentést tesz, mert ez kérem okirathamisítás. Ez rendben is van. Ne is irkáljon senki alá más helyett. Eszemben sincs védeni senkit, aki okiratot hamisít.

Ugyanakkor az eset körülményei elég elgondolkodtatók lehetnek. Láczay György a bizottság elnöke azt mondta, hogy a bizottság „információkat kapott” a valótlan aláírások lehetőségéről. Ha ezt követően kezdték tüzetesebben átnézni az íveket, akkor ez azt jelenti vajon, hogy információkapás nélkül nem tüzetes az ellenőrzés? Reméljük nem azt jelenti. Ha azonban egyébként is szigorú az ellenőrzés, akkor miért kell külön információ, besúgás hozzá? Azért, hogy az elkövető biztosra menjen? Mert nyilvánvalónak tűnik a legbiztosabb információval az rendelkezhet a hamisítás tényéről, aki elkövette. Esetleg az is, aki megbízta. Ne ne gyártsunk összeesküvés-elméleteket.

Anélkül tehát feltételezzük, hogy a hamisító hamisít. Biztosan le akarja buktatni a hamisítás tényét, tehát be is jelenti. Annak érdekében, hogy egészen biztosan lebukjon a hamisítás, a „hvb stábjában dolgozó egyik számlálóbiztos a saját nevét és aláírását találta meg”, de „a hvb-tag nyilatkozata szerint az LMP-re nem tett ajánlást”. De, kérem! Most egész biztosan el kellene hinnünk, hogy a számlálóbiztosok az ívek ellenőrzése során nem szúrják ki a kolléga, vagy netán a saját nevüket? Ha ezt nem hisszük el, akkor azt kellene elhinnünk, hogy a hamisító, minden különösebb hátsó szándék nélkül, de olyan nevet hamisít, amit igen nagy esetben lefülelnek? Ráadásul a keresztnevet is elírva, hogy még feltűnőbb legyen?...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.