2018. március 3., szombat

CZIFFRA NYOMORÚSÁG JÓZSEFVÁROSBAN ÉS MISKOLCON

VÁROSI KURÍR
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: KINYÓ RÓBERT
2018.03.03.


Nem könnyű a mai óriási médiazajban tájékozódni. Két ellentétes folyamat között csak kapkodja a fejét az egyszeri médiafogyasztó.

Miközben folyamatosan arról siránkozunk,

hogy a kormánypárt által megszállt médiatérben (Királyi TV, megyei lapok, TV2, Lokál, Riposzt és a webes oldalak) megvalósult az egyoldalú tájékoztatás a véleménymonopólium, addig a közösségi médiában ott van egymás mellett minden, mint a búcsúban: “Zizi, bambi, körhinta!” (copyright: Török László)

Nem könnyű kiválogatni az ocsúból a búzaszemeket, ráadásul azt már évek óta tapasztaljuk, hogy az álhírgyártás nagyüzemi körülmények közt történik.

Csütörtökön egy igazán párhuzamos világnak lehettünk fül- és szemtanúi. A kormány feje Miskolcra látogatott hű fegyverhordozójával Lázár Jánossal, míg Balog Zoltán miniszter Kocsis Máté polgármesterrel a Tavaszmező utcában tett le egy “alapkövet.”
Párhuzamos valóság

Miskolcon a dölyfös hadúr, aki mindig harcban áll megtekintette a szívének kedves Diósgyőri-stadion építkezését, majd a Miskolc Televízióban osztotta az észt.

“Miskolcon az emberek tudják mi az a bevándorlás. Volt itt, amikor ebben a városban, a városon kívülről tömegesen bevándoroltak. Látták mi lett belőle. Ezt a miskolci emberek pontosan tapasztalták már. Pedig ezek az emberek, akik ide bejöttek, ők Magyarország területéről jöttek be Miskolcra. Most képzeljék el, amikor az országhatáron kívülről érkeznek, kultúrájukban, szokásaikban, életfelfogásukban tőlünk teljesen különböző emberek. A miskolciaknak azt érdemes tudniuk, hogy a migránsok mindig nagyvárosokba mennek, a gettók is ott alakulnak ki, a no go zónák is ott jönnek létre, a párhuzamos társadalmak, az együttélés minden nehézsége, a közbiztonság romlása ott jelenik meg. Magyarországon két város veszélyeztetett igazából, hogy ha olyan kormány alakul, ami migránsbarát lesz, és beengedi a bevándorlókat: Budapest, és Miskolc.” (Miskolc Televízió)
Az idézet szó szerint kiverte a biztosítékot.

Elképesztő, hogy egy hivatalban lévő miniszterelnök ilyen kijelentésekre ragadtatja magát. Természetesen a szó kimondása nélkül itt egy óriásit “cigányozott” az az Orbán, akinek a tolvaj Farkas Flórián a szolgája, akitől azt reméli, hogy begyűjti a Fidesz számára a roma szavazatokat.

Itt álljunk is meg egy szóra.

A kétkulacsos Orbánt már jól ismerjük, amint idehaza gyalázza Brüsszelt, majd az európai miniszterek tanácsában megszavaz minden elé tett javaslatot. A kormánypárt és feje most már egy új szintre lépett. A nagy számú roma népességnek szavakban igyekeznek kedvében járni és a vezetőik egy részének megvásárlásával megpróbálják begyűjteni a cigány voksokat. Ugyanakkor a “fehér”, magyar többségben létező cigányellenességre, rasszizmusra igyekeznek rájátszani, hiszen ettől pedig a kemény jobboldali szavazatok (a Jobbikot szélsőjobbról előzve) begyűjtését remélik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.