2018. március 9., péntek

DRÁGA AZ AUTÓBIZTOSÍTÁS? KERÜL MAJD MÉG TÖBBE IS!

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.03.09.


A biztosítók szerint a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításon (kgfb) alig, a cascón pedig egyáltalán nem tudnak nyereséget elérni. Utóbbi területen ez részben a versenynek, részben azonban az állami elvonásnak a következménye. 

Az autóbiztosítások további drágulására számítanak a biztosítók és az alkuszok is – derült ki a Portfolio.hu biztosítási konferenciájának utolsó szekcióján. A jó hír az, hogy a díjszint növekedésének üteme a várakozások szerint az eddiginél mérsékeltebb lehet. Van éppen miből visszavenni, hiszen az év végi váltós időszakban például a Bizositas.hu átlagosan 26 százalékkal emelkedő díjakról számolt be. Szabályos számháborúba kezdtek az alkuszok a kgfb-tarifálás kapcsán.

Így inkább mi magunk hasonlítottuk össze, hogy az előző évihez képest konkrét esetekben miként alakultak a kgfb díjai. Például egy hosszú idő óta balesetmentes, idősebb autót vezető fővárosi nőnek a korábbihoz képest 20 százalékkal többet kell 2018-ban fizetnie, de ennél kedvezőbb ajánlatot más biztosítónál sem talál. A különböző biztosítók által közzétett tarifák azonban igen eltérően alakultak. Ez azt jelenti, hogy a díjak nagyot nőttek, jelentősen csökkentek, sőt változatlanul is maradtak (mindez együtt, csak éppen biztosítónként eltérően volt tapasztalható)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.