2018. március 3., szombat

EZ A SZ*R NEM EGY HÉT ALATT ÉPÜLT FEL, HANEM HOSSZÚ ÉVEK ALATT

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2018.03.02.

Öröm nézni azt az eszelős kapkodást, amit a fideszes holdudvar előad. Én valami ilyesmire számítottam, mert azt tudni lehetett, hogy amikor átszakad a gát – azt nem lehetett tudni, hogy pontosan mikor és mi lesz a kiváltó ok -, akkor az igen rapid módon fogja maga alá temetni a rendszert. Most még nem tartunk itt, jelen állás szerint az van, hogy az eddig egy irányba masírozó banda kapkodja a fejét erősen, hogy most merre is kell haladni, mert valami hülye felszedte előlük a sínt.

Nyilatkoznak orrba-szájba, de legalább egymásnak ellentmondó kijelentéseket tesznek. Tegnap kiengedték az előzetesből Czeglédy Csabát, aki azonmód be is ment Kálmán Olgához a stúdióba és elmondta, hogy éppen most kapott egy paksamétát az Elios ügy eddig nyilvánosságra nem került részleteivel tömve, valamint több dokumentum van a birtokában vezető politikusok titkolni igyekezett pénzmozgásairól. Erre csodák csodájára Polt Péter, akinek gyakorlatilag semmi a világon nem éri el az ingerküszöbét, megtáltosodott, praxisba lendült és kezdeményezte a Nemzeti Választási Bizottságnál Czeglédy mentelmi jogának a felfüggesztését. Értem én, hogy a börtönből nehezebb nyilvánosságra hozni a dokumentumokat, de egy ügyvédről feltételezhető, hogy gondolt erre a lehetőségre is és nélküle is működőképes marad a dolog. Polt Péter ezzel a húzásával gyakorlatilag beismerte, hogy be vannak szarva a fiúk és hogy van olyasmi, aminek a nyilvánosságra kerülésétől rettegnek. Ha kint hagyják Czeglédyt, az beláthatatlan következményekkel jár, ha ismét lesittelik, az is. Mert mártírt csinálnak belőle. Nincs jó megoldás.

A propagandisták is írnak, mondanak mindent és annak az ellenkezőjét is. A kedvencem, hogy néhány napja a 888 beleállt a PestiSrácokba, mert azok betojtak szerintük. Aztán még aznap a PestiSrácok hosszú interjút készített G. Fodorral, amiben elmesélték, mennyire imádják egymást ők, propagandisták. Vicces volt. Ugyanis úgy nézett ki, hogy elkezdtek marakodni a koncon (ha esetleg úgy alakul, hogy csökken a most korlátlan pénzforrás), majd meg úgy festett, hogy a pártközpontból a fejükre suhintottak, hogy nem romboljuk a közmorált, jobbágyok!

Igen sok hasonló kedves kis történetet mesélhetnék még, de nem érdemes, mert mindig van újabb. Reped a NER. De most szólok, hogy senki ne számítson nagyon nagy boldogságra a választást követő napon. És most nem a kedvét akarom szegni senkinek, mert igenis van minek örülni most is és lesz minek örülni akkor is, ha sikerül leverni Orbán fejéről a koronát. De ez a szar nem egy hét alatt épült fel, hanem hosszú évek alatt. Lebontani mindent könnyebb persze, mint felépíteni, de azért rengeteg aprómunka vár még mindenkire.

Akik eddig hasznot húztak ebből a gennyes rendszerből, azok nem fognak lemondani az előjogaikról. Nem is tudnak, mert nincs hová visszavonulniuk. Most nem fog bekövetkezni az, ami már bekövetkezett, hogy visszavonulnak ellenzékbe és a felhalmozott anyagi bázist gyarapítgatják, rágyúrnak a dologra. Ugyanis ha buknak, az nem egyetlen örömteli esemény lesz, hanem események láncolata. Nyomozások, tárgyalások sora következik. Faluról falura, házról házra kell a pártkatonákat eltakarítani. És nem lesz egyszerű. Mindent meg fognak tenni a hatalom megtartása érdekében. Mindent. Nehogy valaki is azt gondolja, hogy bármilyen gátlás is lesz bennük. Nem lesz. A valódi munka a választás után fog kezdődni és el fog tartani egy darabig. És mindenkire szükség lesz a rendrakáshoz. Erre kell készülni és akkor nem lesz csalódás.

Mutatom, tessék szembesülni a valósággal. A kormány közösségi oldaláról másoltam ide egy kommentet:...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.