2018. március 1., csütörtök

GYERMEKVÉDELEM?!?! - EGY ANYA NYÍLT LEVELE MAGYARORSZÁG KORMÁNYÁNAK (2)

VÁROSI KURÍR 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Városi kurír
2018.03.01.


Az országos felháborodást kavart tegnapi cikkünk amelyben egy nagymama írta le, milyen drámai kálváriának van kitéve állatvédő lánya és unokája. Folytatásaként, a Városi Kurír ma kapta meg közlésre a hatóság által vegzált, állatvédő édesanya magyar kormánynak írt nyílt levelét.



Nyílt levél Magyarország kormányának

Én, Schwabisch Diána, magyar állampolgár, édesanya, állatvédő és az összes tudomásomra jutott, hasonló diszkriminatív eljárás alatt álló szülő „szócsöve”, az alábbi kérdéseket tenném fel:
– Hogyan történhet egy jogállamban, hogy egyéni, szubjektív vélemények alapján, bárki bűncselekménnyel vádolható, megalázható, megfélemlíthető?

– Hogyan fordulhat elő egy jogállamban, hogy semmiféle jogszabályi háttérrel nem bizonyítható állítások alapján, egy gyermek védelembe vétele megtörténik?

– Hogyan fordulhat elő egy jogállamban, hogy egy pedagógus a szülőt folyamatosan és következetesen megkerülve, hamis, illetve szubjektív vélemény alapján rágalmazzon?

– Hogyan fordulhat elő egy jogállamban, hogy olyan emberek, akik a szülőt sosem látták, megállapítsák, hogy gyermekei a számára nem elég fontosak?

– Hogyan fordulhat elő egy jogállamban, hogy egy szülőt – megfélemlítéssel – abba az irányba próbáljanak terelni, hogy az általa tartott állatokat házából kidobja, még akkor is, ha ezzel az állatok testi épségét illetve életét kockáztassa?

– Hogyan fordulhat elő egy jogállamban, hogy gyermekek halhatnak éhen, lehetnek évekig molesztálva, bántalmazva, úgy, hogy a jelzőrendszerbe be sem kerülnek, miközben mi bűnözőként megbillogozva, meghurcolásra kerülünk amiért gyermekeink mellett több állattal élünk egy fedél alatt?

– Hogyan történhet meg egy jogállamban, hogy bárki megsérthet minket emberi, szülői mivoltunkban, csak mert állatokkal élünk?

– Hogyan történhet meg egy jogállamban, hogy gyermekeink veszélyeztetésével vádoljanak azért, mert a nem állattartó pedagógusok és tanulók szerint a gyermek ruhája kutya/macskaszagú?

– Hogyan történhet meg egy jogállamban, hogy gyermekeink érzelmi elhanyagolásával vádolnak meg minket azért, mert a gyermekekkel töltött időben a lakásban állatok is tartózkodnak, a programjainkon részt vesznek.

– Hogyan történhet meg egy jogállamban, hogy semmiféle egészségügyi végzettséggel nem rendelkezők megállapítsák, hogy a gyermekeink az állatainktól számtalan betegséget elkaphatnak, majd terjeszthetik azt.

– Hogyan írhatja felül egy jogállamban a törvényt a szokásjog és a hagyományok?

– Hogyan kérdőjelezhetik meg egy anya anyai alkalmasságát pusztán azért, mert éppen orvosi ellátásra szorul?

– Hogyan történhet meg egy jogállamban, hogy egy nem házi őrizet alatt álló személy köteles a hivataloknak az idejével elszámolni, munkabeosztását leadni?

– Hogyan történhet meg egy jogállamban, hogy egy pedagógus egy gyermeket az osztálytársai előtt megszégyenítsen?

– Hogyan fordulhat elő egy jogállamban, hogy az ország különböző pontjain, a legkülönfélébb életkörülmények között élő édesanyáknak a gyermekeikért kell remegni, mert ugyanazon séma alapján, szinte hadjáratot indítottak ellenük?
Mert állatvédők

Mert azt a mocskot takarítják, ami többek közt a leginkább támadó oktatási rendszer hiányosságaiból is ered.

Mihelyt az ország hozzánk hasonló bánásmódban részesíti az állatbántalmazókat, az állatelhagyókat és képes lesz magáévá tenni a felelős állattartás alapjait, ránk már nem is lesz szükség.

De addig, ameddig az ilyen túlbuzgó, fontoskodó állampolgárok többek között azért tudnak az utcán nyugodtan közlekedni, mert mi, állatvédők vagyunk, amíg nemhogy a saját gyermekeinket nem veszélyeztetjük, de másokét is megvédjük attól, amihez a civil állatvédők jelenléte nélkül a jelenlegi állattartási kultúra rövid távon vezetne, addig KIKÉRJÜK MAGUNKNAK ezt a fajta bánásmódot, és KÖVETELJÜK, hogy ne kerülhessen egy jogi kategóriába egy kutyaszagú kabát a gyermek verésével, molesztálásával, éheztetésével.

Tisztelettel: mi, mindannyian.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.