2018. március 15., csütörtök

HATÁRON TÚLI FIATAL CSALÁDOK ÁTTELEPÍTÉSE MAGYARORSZÁGRA - VÁLASZTÁSI VITASOROZAT (4. RÉSZ)

ÁTLÁTSZÓ - ERDÉLY BLOG
Szerző: atlatszoerdely
2018.03.15.


Kilenc kérdést tettünk fel a nagyobb magyarországi pártoknak – a válaszok megkönnyítik a döntést azok számára, akik szavazni készülnek április 8-án.

Bár szinte mindegyik magyarországi párt kampányol Erdélyben, és kisebb-nagyobb mértékben számít is erdélyi szavazatokra, az erdélyi szavazók nem tudják, melyik párt mit gondol egy sor, határon túli magyarságot érintő kérdésről. Sorozatunk célja bemutatni a magyarországi pártok határon túli magyarsággal kapcsolatos elképzeléseit, és egyfajta vitafórumot biztosítani ezeknek.

Így dolgoztunk

Kilenc, határon túli magyarságot érintő kérdéssel fordultunk a nagyobb magyarországi pártokhoz (Demokratikus Koalíció, Együtt-PM, Fidesz-KDNP, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP), és arra kértük őket, vázolják pártjuk álláspontját 500, de legfeljebb 1000 leütésnyi terjedelemben.

A megkeresett pártok közül egyedül a Fidesz-KDNP nem válaszolt, annak ellenére, hogy a honlapon megadott hivatalos e-mail cím mellett Hidvéghi Balázst, a Fidesz határon túli magyar közösségekért és magyar diaszpóráért felelős korábbi stratégiai igazgatóhelyettesét, jelenlegi kommunikációs igazgatóját külön is megkerestük.

A válaszok a pártok neve szerinti ábécérendben olvashatóak.

A sorozat eddigi részei:


Változtatnának-e az egyszerűsített honosításon a magyarországi pártok?

Változtatnának-e az állandó magyarországi lakhellyel nem rendelkező állampolgárok szavazati jogán?

Kell-e változtatni a határon túlra irányuló támogatási rendszeren?

A negyedik kérdés:

Mi az álláspont arról az informálisan több ízben felmerült ötletről, miszerint a magyar állam középtávon a magyarországi demográfiai deficitet erdélyi magyar, felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalok, családok magyarországi áttelepedésének elősegítésével pótolhatná?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.