2018. március 1., csütörtök

HATSZOR IS MEGÁLLÍTOTTÁK A FIDESZES ÚTHENGERT AZ ELMÚLT NÉGY ÉVBEN

VÁROSI KURÍR
Szerző: Városi Kurir
2018.03.01. 


Nem a hódmezővásárhelyi választás ütötte ki először a Fideszt, 2014 óta évente volt egy-egy nagy, szimbolikus ügy vagy szavazás, ahol a kormánypárt látványosan vereséget szenvedett, vagy csak meghátrált. Ettől a hatalom alapjai egyáltalán nem inogtak meg.

A hódmezővásárhelyi vereség a közelgő országgyűlési választás miatt nagyon rosszkor jött a Fidesznek, az elmúlt négy évben azonban nem Márki-Zay Péter volt az egyetlen, aki meg tudta állítani a fideszes úthengert. Volt néhány ügy, amiben a Fidesz így-úgy, de vereséget szenvedett, vagy látványosan meg kellett hátrálnia.

Az internetadó

A kormánynak a 2014-es választások után támadt egy vad ötlete, és azt mondta, hogy gigabájtonként 500 forinttal megadóztatják az internetes adatforgalmat. Az adót a tervek szerint a távközlési cégeknek kellett volna fizetnie (bár azt semmi nem garantálta, hogy ne tolják tovább a felhasználókra), az ötlet azonban úgy kiverte a biztosítékot, hogy rögtön két, több ezer, sőt, több tízezer embert megmozgató tüntetés is szerveződött az adó ellen. A kormány nem várta meg a harmadik, akkor már szerveződő tüntetést, Orbán Viktor bejelentette, hogy nem vezetik be a netadót...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.