2018. március 30., péntek

HERCZEG ZOLTÁN: ORBÁN A LEGALJA

SZTÁRKLIKK
Szerző: NAGY ANDRÁS
2018.03.30.


Nem izgatja, ha a politikai szerepvállalása az üzletét rontja. Szerinte ugyanis csak akkor lesz változás, ha a nép végre felkel, és azt mondja, hogy elég a hazugságokból. Húsvét előtt beszélgettünk a sarkos véleményéről is híres divattervezővel gyűlöletről, szeretetről és Mészáros Lőrinc derékbőségéről.

Kezdjünk testhez álló témával: az egyik legnépszerűbb urbánus márka visszavonta az arab feliratú BDPST pólóit néhány rasszista beszólás miatt. Ehhez mit szólsz?

Minden elismerésem a BP Shopnak, hogy előálltak ezzel. Sajnálom, hogy a közönségük egy része így reagált, azt pedig még jobban, hogy erre ők visszakoztak. Én nem tettem volna. Már tíz évvel ezelőtt csináltam olyan pólót, amin a négy világvallás jele volt, mert valójában csak egy vallás van. Egy isten van, egy szeretet van és egy ember van. Ez az üzenet. És nem érdekel, hogy konkurenseimről van szó, momentán vennék egy ilyen pólót.

Téged nem izgat, hogy a véleményed miatt páran esetleg elfordulnak a cuccaidtól?


A politikai állásfoglalás sajnos forgalomcsökkentő tényező. Ezt be kell látni. A kiállás az igazam mellett áldozatokkal jár. Ez mindig is így volt, és így is lesz. Ezt az áldozatot a BP most nem vállalta be.

Te miért vállalod?

Azért, mert szeretek a hazámban élni, és szeretnék a hazámban normálisan élni. Ha odakint az utcán háború dúl, én sem érezhetem jól magam a lakásomban. Akkor érzem jól magam, ha testvéreim a magyarok. De nem csak a magyarok, hanem az osztrákok, a lengyelek, az oroszok, a japánok, a szírek, az egész népe a Földnek. Egyrészt ezért.

Másrészt azt gondolom, az egyetlen életcél jobbítani magam és a környezetem életén. Ezt jelenti az isteni szeretet is. Allahnál, Jézusnál, Buddhánál, Krishnánál egyaránt. Ez odaadást jelent, nem pedig elvételt. És ha én adni akarok, akkor nem tudok elmenni szó nélkül amellett, hogy mások meg gyűlöletre, félelemre, irigységre sarkallnak. Harmadrészt, mert ezzel szolgálom a hazámat, és ez boldogságot okoz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.