2018. március 11., vasárnap

HÉTVÉGI RÁADÁS: TERÁPIA (1-3. ÉVAD - HBO GO)

HBO GO
Szerző: HBO GO
2016-2018.



A magyar HBO sorozata a pszichoterápia zárt ajtók mögötti világát mutatja be. Öt páciens legmélyebb problémáit ismerhetjük meg, ám hamar kiderül, hogy a pszichológus is segítségre szorul. És ezzel beigazolódik: mindenki rejteget valamit.


A Terápia a pszichoterápia eddig rejtett világát mutatja meg, a történet középpontjában az ötvenes sármos pszichológus, András (Mácsai Pál) és öt páciense áll. Hétfőnként András régi páciense, a problémásan szexi és szerelmes Laura (Marozsán Erika) érkezik a rendelőbe; keddenként az alfahím nagymenő üzletember, Máté (Nagy Ervin) keresi fel; szerdánként a sérült, 16 éves tornászlány, Zsófi (Sztarenki Dóra) jön terápiára; csütörtökönként pedig az állandó harcban álló házaspár Petra és Tamás (Szamosi Zsófia - Nagy Zsolt) keresik fel a rendelőt. Péntekenként pedig András tíz éve nem látott egykori tanárát és mentorát, Ágnest (Csákányi Eszter) keresi fel, hogy segítséget kérjen a saját problémái megoldására. Hamar kiderül, hogy a látszólag sikeres és boldog kétgyerekes családapát belső bizonytalanságok gyötrik, és a Judittal (Für Anikó) kötött házassága is válságba jutott.

A sorozat különlegessége, hogy a történet jellegéből adódóan a jelenetek többsége egy szobában, egy kanapén és egy fotelben ülve játszódik, ahol a színészek arcjátéka, az apró rezzenések, az egymásra figyelés koncentrációja közvetíti és kelti életre az emberi drámákat. A sorozat azonban jóval többet mutat "egyszerű" lelki történéseknél, a terápia során hétről hétre újabb és újabb titkok kerülnek felszínre a terapeuta és a páciensek múltjából egyaránt. (Port.hu)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.