2018. március 30., péntek

IHAJ


JÓREGGELT EURÓPA BLOG
Szerző: BENEDIKTY BÉLA
2018.03.29.


Swan Edgar föltette egy írását (Kolozsvári Szalonna - Isten hozott, testvér, 2018. március 29. szerda), amiben az az iszonyatos, hogy az előző választás előtt keletkezett. Amíg ezt a tudnivalót a végére oda nem tette, egyetlen betűjéből sem derült ki, hogy nem most délután írta. Szíven ütött, hogy ennyire semmi nem változott, én ilyet nem tudok sem előszedni, sem újat mondani, annyira nem, hogy inkább megint a zenéhez menekülök, ha van kedvük, jöjjenek velem.

Néhány hete kaptam a berliniektől azt a felvételt, amit mindjárt megmutatok. Fogják látni, a darab címe Makin' Whoopee, ami szabad és a mára asszociáló fordításban azt jelenti: bulizzunk. Lehetnek olyanok, akár sokan is, akik ismerik ennek a magyar verzióját, nagy sláger volt a 40-es években, Zsüti, azaz G. Dénes György kongeniális átültetésében - erre majd még visszatérek.
Ha nem látták az Azok a csodálatos Baker-fiúk című filmet, sürgősen nézzék meg, akik látták, nézzék meg újra, egyszerűen azért, mert jó film. Hogy mennyire jó, ahhoz íme egy adalék: a Makin' Whoopee-t Michelle Pfeiffer énekeli (tényleg ő), zongorán az egyik Baker-fiú kíséri, ezt a Baker-fiút Jeff Bridges játssza, nem kis részben azért, mert neki tényleg van egy fivére (Beau Bridges), és mind a ketten tényleg tudnak zongorázni, annyira, hogy ezt a nótát Jeff kíséri, és a film legtöbb felvétele valódi élő zenefelvétel a két Bridges-fiú zongorajátékával, akik különben a filmben bárzenészeket játszanak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.